Ez a legrosszabb időpont a szexre

Borítókép: Ez a legrosszabb időpont a szexre Forrás: Getty Images (Carol Yepes)
És ha hihetünk a tudósoknak, a legrosszabb időpont a szexre egyben a legnépszerűbb is sajnos, de szerencsére időben nincs is olyan messze tőle a legjobb időpont. Mindjárt eláruljuk, hogy melyik mikor van.

A Frontiers in Psychology című szaklapban 2018-ban megjelent egy tanulmány, amely szerint a férfiak és a nők libidója teljesen más időpontban éri el a csúcspontját. A nők este éreznek inkább vágyat egy kis összebújásra, míg a férfiak inkább reggel.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a párok általában este 9 és éjfél között szeretkeznek a leggyakrabban. Ez a szakemberek szerint kényelmes, de nem biztos, hogy jó – ahogyan a szex sem biztos, hogy olyan eget rengető olyankor. Az ok egyszerű: fáradtak vagyunk, és amikor elnyúlunk a kényelmes ágyban, szívesebben nyúlunk a távirányító után, mint a párunk kezéért.

Tehát az esti időszak a szakemberek szerint nem a legjobb a szexre, de akkor mikor érdemes szerelmeskedni?

Erre a TheHealthy.com által megkérdezett szakértő pontos választ ad: délután 3 óra.

Hogy mégis miért? Hát a hormonok miatt. A nőknél ilyenkor még megfelelő a kortizol szintje, ami energiát hoz a szexuális elköteleződéshez. A férfiaknál pedig csökken a tesztoszteron szintje, ami a szex közbeni érzelmi jelenlétet fokozhatja.

Forrás, Forrás 2

Tudod miért kell pisilni szex közben? Szakértők válaszoltak. Nézd meg a lenti galériánkat!