Erre kérte a feleségét, csak hogy anyós lenyugodjon végre

Borítókép: Erre kérte a feleségét, csak hogy anyós lenyugodjon végre Forrás: Getty Images
A párom kis híján kipenderítette anyámat a házunkból azért, mert piszkosnak és rendetlennek nevezte az otthonunkat. Őszintén szólva a nejemet se értem, nem lett volna sokkal egyszerűbb kitakarítania? Akkor megúsztuk volna ezt az egész cirkuszt – fakadt ki egy férj.

Anyám egyik nap beugrott hozzánk, amikor a feleségem volt otthon a gyerekekkel, én az irodában ültem. Utólag szereztem csak tudomást a villámlátogatásról, amikor felhívott napközben; csak úgy ömlött belőle a panasz. Nem győzte ecsetelni, hogy mekkora kupi volt a házban; a mosogató tele volt piszkos edényekkel; a nappaliban mindenfelé kacatok hevertek; gyerekjátékok, páratlan zoknik, egyebek. Sőt, mi több; képzeljem el, hogy az étkezőasztalon még a reggelizés maradványait is látta; merthogy a nejem még azt sem volt képes eltüntetni onnan a délelőtt folyamán. Gondolhatjátok, mit tudtam tenni, csak hallgattam nagyokat, néha pedig hümmögtem egy kicsit. Azt gondoltam, semmiség az egész, csak egy kis szokásos morgás.

No ez nem tartott sokáig: ahogy hazaértem, rájöttem, hogy tévedésben vagyok. A feleségem magán kívül volt, teljesen kikészülve attól, hogy az anyám piszkos kuplerájnak titulálta az otthonunkat. Őszintén szólva nem értettem, miért háborog. Nem lett volna egyszerűbb egy kicsit összepakolni, rendet tenni, mielőtt látogató érkezik? Akkor ezt az egész cirkuszt megúsztuk volna.

A nejem szerint sokkal inkább anyámnak illett volna felemelnie a telefont ahelyett, hogy meglepetésszerű „razziát” tart nálunk.

Azzal védekezett, hogy a gyerekekkel volt elfoglalva és semmi ideje sem volt még arra is, hogy a vendég miatt mindent glédába állítson.

Meg hogy szerintem rendben van-e, hogy a kicsik is végig kellett hallgassák anyám óbégatását…Mondtam neki, hogy megértem ezt a részét és majd beszélek vele, hogy a jövőben legyen kedves tartózkodni az efféle, meglepetésszerű látogatásoktól. Viszont ettől eltekintve nem tudok igazat adni neki, mert a tény az tény; valóban elég elszabadult állapotok uralkodtak otthon.

Óvatosan megkértem rá, hogy ő pedig legyen kedves rendet tartani. Itt aztán elpattant a húr, azóta állóháború van a feleségem és köztem, alig beszél velem. Mit gondoltok, mit ronthattam el?" – tette fel a kérdést a férfi, aki egy közösségi felületen osztotta meg a történetüket, tanácsot várva az „internet népétől”.

Posztja alatt viszont a kommentelők estek egymásnak: kevesek egyet értettek vele, a többség viszont keményen beolvasott neki, mondván hogy képzelheti, hogy a házimunka kizárólag a felesége feladata.

Nálatok (hogy) működik a munkamegosztás otthon?

A férjed tőled várja, hogy te végezd a házimunka oroszlánrészét? A következő minitörténetek segíthetnek, hogyan változtass ezen!