JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ennyiszer kell szexelned a héten, hogy lassítsd az öregedést

szex, szexuális élet, öregedés Forrás: Getty Images
Sok mindenre gyógyír a kiegyensúlyozott szexuális élet, tapasztalati tény. Azt viszont már nem biztos, hogy tudtad, bár módjával, de az öregedést lassíthatja. Legalábbis akkor, ha hetente minimum egyszer ágyba bújsz a pároddal.

Egy újabb nyomós okra derült fény, hogy miért is szexelj heti rendszerességgel a pároddal. Azaz, egész pontosan hetente legalább egyszer. Ezt állítják azok a kutatók, akik megfigyelték, hogy azok a kísérleti „alanyok”, akik legalább egyszer ágyba bújtak partnerükkel a tesztidőszak alatt hosszabb telomerekkel – a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén lévő, többszörösen ismétlődő szakaszokkal - rendelkeztek, mint akik nem szexeltek egyáltalán.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az aktív életmód, a helyes táplálkozás és a rendszeres szex viszont javíthat rajtuk, megnyújthatja ezeket a szakaszokat. Ez pedig minél hosszabb, annál jobban lassul a sejt öregedési folyamata.

S ha a szex az örök élet titkát nem is hordozza magában; ha rendszeres szexuális életet éltek, azzal hozzátehetsz az egészséged megőrzéséhez. Remek ürügy, mivel duruzsold körbe a párodat, akár már ma este.

Néhány tipp, hogy az együttlét még nagyobb élmény legyen!