Borítókép: Csavard el a fejét az orránál fogva! Forrás: Getty Images

Csavard el a fejét az orránál fogva!

Biztosan téged is feldühített már, ha az utcán sétálva, vagy egy étteremben üldögélve a párod látványosan megbámult egy nőt. Elmondom, miért ne haragudj rá!

Lehet, hogy nem is akarta, hanem csak az ösztönei késztették cselekedetre. Arról nem is beszélve, hogy részükről az óvatos tekintet, félrepillantás, csak látszólag számít óvatosnak. Ahhoz, hogy ők periférikusan is jól lássanak, meg kell mozdítaniuk az egész fejüket, ellenben velünk, akiknek valóban elég csak a szemünket oldalra fordítanunk, hogy meglássuk, mi történik mellettünk.

Ők igyekeznek nem megbántani minket, de ahhoz, hogy ne is bántódjunk meg, muszáj megértenünk őket.

A ma élő férfiak egy többmillió éves biológiai kiválasztódás eredményeképpen a termékeny nőstényekre fókuszálnak. Az evolúció során, tudtukon kívül megtanultak olyan jegyekre figyelni, amelyek az egészséges nemzőképességről árulkodnak.

A kutatók kimutatták, hogy a férfiak tekintete először mindig a testközépre esik: a mellekre, a hasra, a csípőre, és a derékra. Ez a fajta gondolkodás az összes kultúrában beágyazódott a férfi agyába, ugyanis a férfi agy számára ez azt jelenti, hogy egy egészséges, fiatal nőről van szó, aki vélhetőleg még nem terhes egy másik hímtől.

A férfi párválasztó detektora tehát a vizuális ingerekből indul ki. Ahogy meglát egy megtermékenyíthető, számára megfelelő alkatú nőt, abban a pillanatban, mint egy nyerőautomata jackpot jelzője felvillannak az agyában a szexuális élvhajhászatért felelős agyközpontok, anélkül, hogy ezt ő maga akarná. Így öntudatlanul is megfordul egy olyan nő után, aki számára - csak és kizárólag - utódnemzés céljából megfelelne. De mi van, ha utánunk fordul meg a férfi?

Ha egyedül van - és nem a párjával-, akkor azt mindenképp vegyük bóknak, és könyveljük el sikerként, ugyanis azt üzeni, hogy kellemes a látvány, tetszünk neki és ha nekünk is szimpatikus az illető, akkor folytatódhat az ismerkedés.

Orrfacsaró szag, vagy ösztönző illat

Ha a férfi kielégítette a vizuális ingereinket, akkor megtörténhet a közeledés, amivel egy másik érzékszervünket is kielégíthetjük, mégpedig a szaglásunkat illetve lényegében a férfi szaglását.

Akár egy izzadtsággal átitatott póló is képes hatni, ha olyan feromonokat tartalmaz, ami a tudattalan számára vonzó. Ezért nem a higiénia, hanem a gének felelősek.

Ha a férfi megérzi az illatunkat - ami nem feltételen a parfümünk illata-, akkor jó eséllyel találkozik a feromonjainkkal, vagyis azokkal a szagtalan kémiai vegyületekkel, amivel az orruknál fogva vezethetjük a férfit. Ezeket a vegyületeket megérezve a férfi orra rögtön üzenetet küld a tudattalanjának, mert különleges szerepük van a párválasztásban.

Ebben az esetben ugyanis a párválasztó agy bátorító hormonális jeleket küld a férfinak, ami azt erősíti benne, hogy sikerült felkeltenie az érdeklődésünket és jöhetnek az újabb kérdések, az újabb flörtök, amivel már közelebb kerülhetnek az ágyunkhoz. Ha pedig mi ezt mosollyal vissza is igazoljuk, akkor feldobtuk a férfinak a magas labdát, amit már csak le kell csapnia. Persze csak akkor tegyük ezt, ha nekünk is szimpatikus az illető, és jól esik a közeledése, és nem bánjuk, ha a szexuális feszültségünk egyre csak nő.

Szexuális feszültség

Ha nem hátrálunk meg a közeledést érzékelve, ne csodálkozzunk, ha a férfi megcsókol minket. Lehet, hogy eredetileg csak egy jó éjt csóknak indul, de ahogy összeérnek az ajkaink, abban a pillanatban nyelvünk önkéntelenül is akcióba lendül. A csók olyan édes és andalító, hogy képtelenek leszünk abbahagyni és ha szerencsénk van, akkor ez kölcsönös.

A párválasztós játéknál a csók sokkal többet jelent egy puszta csóknál. Valójában olyan, mint egy kóstoló. Nyálunk ugyanis az összes mirigyünk és belső szervünk molekuláit tartalmazza, ezért a nyelves csók olyan, akár egy ízekből álló szignó. Ez a gén és egészségi állapotot felmérő ízelítő aztán titokban eljut az agyunkhoz, ahol összehasonlítódik a másikéval. Ott aztán megállapításra kerül, hogy a gének hasonlóak-e a sajátunkkal. Ha túlzóan egyeznek, akkor a csók keserű, és azt az információt küldik nekünk, hogy a szexuális vonzódásnak egycsapásra véget kell érnie. Ám ha jó és nem egyező, akkor jaj nekünk újra. Ugyanis a férfiak nyálában rengeteg bioaktív tesztoszteron van, ami bőségesen elegendő ahhoz, hogy a női agy szexuális izgalomért felelős központja aktivizálódjon…csak nehogy engedjük, hogy azonnal kapura lőjenek!

Ha te is szeretnéd befejezni az eredménytelen szélmalomharcot, ha te is szeretnéd megélni a reménytelen szerelem helyett a beteljesült szerelmet, akkor gyere el az “Érd el, hogy ő fusson utánad” tanfolyamra, ahol megtudhatod, hogy mi a probléma, elengedheted, hogy te fuss utána, és elérheted, hogy valóban ő tegyen feléd lépéseket.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Nézd meg, melyik az a 4 csillagjegy, amelynek lételeme a flörtölés!