Beperelte, mert nem kérte feleségül

Borítókép: Beperelte, mert nem kérte feleségül Forrás: Getty Images
Megelégelte, hogy majd egy évtizednyi együttélés egy közös gyermek után sem kérte még meg a kezét, ezért bíróság elé citálta párját egy fiatal nő. Úgy érezte ugyanis, joga van tudni, merre tart a kapcsolatuk; a megoldást pedig a testülettől várta – hiába.

Gertrude Ngoma úgy érezte, teljesen belefáradt és mélységesen frusztrálja, hogy a párja több, mint tíz év együttélés és egy közös gyerek után sem kérte meg a kezét; ezért megpróbálta beperelni a férfit.

A 26 éves fiatal nő arról panaszkodott, hogy egy ideje egyértelmű neki, a barátjának esze ágában sincs tartani magát ahhoz a korábbi ígéretéhez, hogy el fogja őt venni feleségül. Ő pedig teljesen el van már keseredve, miután „egész életében erre várt”.

Rengeteg évemet elpazaroltam rá, és nem jutottunk közelebb ahhoz, hogy hivatalosan is összekössük az életünket. Komolytalanul veszi a kapcsolatunkat, ez számomra tarthatatlan
fogalmazott Gertrude.

Ám ahelyett, hogy otthon négy szem közt vonta volna kérdőre, a nyilvánosság előtt akart választ kapni arra a kérdésre, hogy mégis mire számíthat a kapcsolatuk jövőjét illetően. Azt hiszem, megérdemlem, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba - indokolta a nő.

Nem sikerült még megteremtenem az anyagi hátteret ahhoz, hogy feleségül kérjem. Ezért nem volt még lánykérés, ezért nem húztam még gyűrűt az ujjára. Egyébként pedig nem is igazán törődik velem a hétköznapokban, oda se figyel rám – hozta fel a védelmére Herbert a bíróság előtt. A férfi egyébként a zambiai hagyományoknak megfelelően a hozományt már kifizette, ám a gyűrű megvásárlásáig valóban nem jutott el.

A bíró, ha igazságot nem is feltétlen tudott köztük tenni, mindenesetre azt tanácsolta a párnak, hogy próbálják meg rendezni a kapcsolatukat és béküljenek ki egymással. Arról viszont nem szól a fáma, hogy ez végül sikerült-e nekik.

Nem vesz gyűrűt? Sebaj, tetováltathatsz is magadnak. Nézegess gyűrűt helyettesítő, eljegyzési tetkókat a Galériában!