Beadtam a válópert, mert megtudtam, hogy a férjem azt mondja: a húgom a felesége

Borítókép: Beadtam a válópert, mert megtudtam, hogy a férjem azt mondja: a húgom a felesége Forrás: Unsplash.com/Tiago Bandeira
Egy másik életet élt a párom a virtuális térben; azt játszotta, hogy ők egy boldog, nagy család: apa, anya, gyerekek. Egyszerűen nem tudom, mint mondjak, erre nincs mentség. Szandra döbbenetes története.

"Rájöttem, hogy a férjem szerelmes a húgomba, legalábbis viszonya van vele. Bár ne így lenne, viszont azok a döbbenetes dolgok, amiket nemrég a gépén találtam, sajnos minden korábbi kétségemet eloszlatták; egy csapásra. A minap ugyanis, amikor a laptopja elé kellett üljek, mert az enyém éppen nem akart működni; nagyon durva dolgokkal szembesültem. Az egyik PC-s játékból, amit napi szinten űz a férjem, nyitva maradt a chat ablak és - kövezzetek meg, de - beleolvastam.

Azt hittem, megnyílik a föld alattam, amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az én életem párja mit hazudozik össze a virtuális ismerőseinek a magánéletéről. Nos, a ott megosztott képeiből, a beszélgetésekből egyértelművé vált, hogy azt tetteti, mintha a húgom lenne a felesége, és a tesóm gyerekei pedig az ő közös gyerekei lennének.

A profilképén is ők szerepelnek, mint egy nagy, boldog család – valahogy összemontírozta magukat a látszat kedvéért.

A legjobb barátja pedig, mint azt utólag bevallotta nekem; MINDENT tudott! A férjem rendszeresen mutogatta neki a húgom képeit, panaszkodott, ha éppen egy kicsit felszedett magára és azon aggódott, hogy nem fogja-e tönkre tenni ezzel a szépségét. Sőt, ami ennél még sokkal durvább, rendszeresen a tesóm fotóira önkielégített és ezzel még el is dicsekedett a haverjának. Ő mondta el nekem ezt is. A közös nyaralásainkon a húgomról többszáz fotót készített, saját „használatra”.

Azokból pedig, amiken véletlenül én is látszódom, egész egyszerűen „kiszerkesztett” engem…nem találok szavakat. Sokkoló, ugyanakkor iszonyatosan zavarba ejtő ez az egész. Látszólag minden rendben van, volt köztünk, naponta megölelt és elmondta, mennyire szeret. Csak színlelte? Soha egy rossz szava nem volt hozzám, nem kritizálta a külsőmet.

Abban a hitben éltem idáig, hogy egy boldog házaspár vagyunk.

A húgom kétségkívül gyönyörű, mindig is az volt. Az évek múlásával elfogadtam, hogy soha nem érthetek a nyomába sem e tekintetben, viszont rengeteg más, értékes tulajdonságom van, amiért engem is lehet szeretni, elismerni. Ezért sem hiányoltam soha a férjem bókjait, ami a külsőmet illeti. Ez persze egy dolog.

Ami viszont már végképp nem fér a fejembe és mélységesen kiborít, hogy mi késztette arra, hogy a testvérem gyerekeit mutogassa úgy, mintha a sajátjai lennének? Nekünk nincsenek gyermekeink, ez pedig egy tudatos döntés volt; leginkább az övé. Soha nem akart gyereket, én pedig ezt tiszteletben tartottam. Képtelen vagyok megbirkózni ezzel az egésszel, azt hiszem, köztünk egyszer s mindenkorra vége mindennek. Beadtam a válópert, innen nincs visszaút.

Milyen típusú pasikból lehetnek jó férjek? Galériánkból megtudhatod!