Angliában élsz? Akkor ne szeretkezz azzal, akivel nem laksz egy háztartásban

szex,tilalom,karantén,anglia Forrás: Getty Images
Új szabályozás lépett életbe Angliában, amely tiltja a kettő vagy annál több ember gyülekezését zárt térben a járványügyi korlátozások alatt. A köznyelv máris „szextilalomnak” nevezte el a jogszabályt.

Igaz, a június 1-jén életben rendelet nem tér ki a szexre, csak a zárt téren belüli „gyülekezést” tiltja külön háztartásban élő emberek között. A párkapcsolatban, de a partnerükkel külön háztartásban élő angolok most épp úgy meg vannak lőve, mint a szinglik.

Az Egyesült Királyságban március 23-a óta vannak érvényben járványügyi korlátozások. Az elmúlt hetekben már elkezdtek lazítani, de a négy fal közti találkozásokat szigorúan tiltják. Ez amúgy eddig is így volt, az új rendelkezés, amely kifejezetten Anglia országrészre vonatkozik, arra jó, hogy a vendéglátó és a vendég egyaránt felelősségre vonható legyen.

A rendelet alól egyébként kivételt képez néhány speciális eset, például ha valaki munkacélból tesz látogatást más lakásán vagy költöztet vagy segítséget nyújt. Szabadtéren tölthetnek időt a britek legfeljebb hatodmagukkal, de nyilvános helyen eddig is tilos volt a szex.

A jogsértőket általában 100 font (kb. 40 ezer forint) pénzbírságra ítélhetik, de valószínűtlen, hogy a rendőrség rajtaütne embereken az otthonukban, kivéve, ha súlyos bűncselekmény gyanúja áll fenn.

Mindenesetre a „szextilalom” hírére felrobbant a Twitter, és néhány vitriolos megjegyzés is felbukkant, például

Nálunk az asszony azt mondja, szolidaritásból a háztartásunkon belül is betiltja a szexet

és

Biztos azt akarják elkerülni, hogy kilenc hónap múlva túlterhelődjön az egészségügyi rendszer

10 tudományos érdekesség a szexről: