A szakállas férfiak valóban jobban beindítják a nőket, de miért?

Borítókép: A szakállas férfiak valóban jobban beindítják a nőket, de miért?
Vonzónak tartod a férfiakon az arcszőrzetét? Partnerválasztásodban szempont az, hogy az illető szakállas-e vagy sem? Nem véletlenül kérdezzük: egy amerikai tanulmány szerint a férfi arcszőrzet a nők számára igen vonzó és meglétük többletjelentéssel is bír.

Finom borosta, mérnöki pontossággal, arcél vonalához igazított arcszőrzet, hosszabb rövidebb szakáll. Számos verziója van a férfiak arcszőrzetének és akkor még a bajusz viselést nem is említettem. Nem véletlenük. Ugyanis egy amerikai kutatásban a férfi szakáll vonzerejét vették górcső alá. Azt kutatták, hogy a random kiválasztott 1000 nőből hányan voltak azok, akik vonzónak találták a szakállat, hányan undorodtak tőle és akiknek bejött a szakáll, azok vajon milyen tulajdonsággal ruházták fel a fotókon látott férfiakat.

A teszt során a fotókon szereplő férfiakról 30 különböző képet készítettek arcszőrzetük növekedésének különböző állapotairól. Ezeket a fotókat mutatták meg a tesztben résztvevő hölgyeknek. A hölgyek hajadonok és férjezettek voltak, 18-70 év közötti életkorral rendelkeztek és a férjezett vagy párral rendelkező hölgyek között volt olyan, aki szakállas férfival és volt olyan, aki szakáll nélküli férfival élt együtt.

Galériánkat lapozva elolvashatod a kutatás eredményét és a szakállviselést övező vonzalom hátterét!