JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A pornó és a házasság

Borítókép: A pornó és a házasság Forrás: Getty Images
Egy kedves férfi ügyfelem azzal keresett meg, hogy krízisben a házassága. A hiányt, az űrt a pornográf tartalmakkal pótolta, töltötte ki. Mire észbe kapott,erősen frusztrált, szorongó, társas magányban élő férfivá vált. Az erekció se volt a régi, ahogy a motiváció sem.

Képzelhetitek, hogy a felesége is zárkózott volt, és ideje nagy részét anyai és háztartásvezető szerepben töltötte. Hiányoztak egymásnak, hiányzott a kapcsolat, a kapcsolódás.

Nem találták az utat egymáshoz.

Ebben az egyre zsibbasztóbb környezetben és minőségben teltek el hosszú évek. A nő és a férfi távolodott egymástól, természetesen a havi egy-két kötelességszerű együttlét beiktatásával.

Mit tudunk tanulni az ő esetükből?

Leginkább azt, hogy előbb-utóbb észre kell venni, amikor kompenzációt alkalmazunk, különösen, ha ez a pornó és a maszturbáció egyvelege. Elvégre, ha az ember fia öt perc alatt lerendezi magát, miért is kellene tovább menni?! Nem igaz?

Gondoljatok bele, ott van a férfi, vágyakozik, és körbenéz a térben. Halkan konstatálja, nem, nem közeledek a feleségemhez, mert mi lesz, ha megint visszautasít. Inkább megyek a biztos útvonalon. Irány a fürdő, a telefon, a pornó és egy gyors maszti. Frusztráció levezetve, megkönnyebbülés pipa.

Aztán megint kiáll a férfi a térbe, és körbenéz. Hiába a gyors öröm, mégis azt érzi, üres a lelke, hiányzik neki valami. Egyedül van ott, ahol ketten vannak a térben. Szégyen tölti el a lelkét, és némi bűntudat. Tudja, hogy nem ez volt a helyes út, mégis ezt választotta. Ma sem közelít a feleségéhez.

A hétköznapok pont olyanok, mint máshol. Sok a feszültség, a stressz, és néha van egy kis vita. A vita a kapocs, a megnyugvás, hogy érzem, még számítok. Még fontos vagyok. Még tudok hatást elérni. Ah, bárcsak inkább úgy tudnám, hogy jó legyen, örömkönnyek közepette!

A terápia során az első lépés a stressz kezelése volt. A férfi a munkájából fakadóan sok stressz alatt dolgozott, és ebből azért vitt haza jócskán. A legjobb megküzdésnek a pornó plusz maszturbáció kombinációt találta, de évekkel később már tudta, ez nagyon rossz út volt.

Szépen letette a pornót, majd elkezdtük kiépíteni a fantázia világát, hogy abból tudjon táplálkozni. És mivel nem volt a ’pornó és a maszturbáció’ útvonal, könnyebben tudott közelíteni a feleségéhez.

Miután már nem zizegett, folytattuk a jelenlét tanulását. Nem baj, hogyha fél, ha kétségei vannak, merjen megküzdeni ezekkel a mentális pillanatokkal, és tegyen egy lépést előre. Kezdeményezzen, vállaljon kockázatot. Közben a szexedukációra is nagy hangsúlyt helyeztünk, és segédeszközt is bevezettünk.

Az újdonság, a jelenlét, a tudatosított nyugalom és figyelem meghozta az áttörést. A felesége kezdett nyílni, és örömét lelni a szexuális együttlétben. Egyre több időt töltöttek el így, újra felfedezve egymás testét, lelkét és igényeit. A felesége nem szokott magához nyúlni, és a vágyát, az örömét kimutatni a férjének. Ma már ez sem tabu. Egyre merészebb. Az egyetlen orgazmust felváltotta a több orgazmus. Megtanult spriccelni is, nem csak a saját, de a férje örömére is.

Szerelem, szex, párkapcsolat, nő és férfi - mindenről beszélni fogunk. Gyere el az Intimitás workshopra!

Lehetsz egyedülálló, vagy párkapcsolatban élő, nem számít. Várunk!

Ebben az egészben az a csodálatos, hogy nem pusztán szexuális megújulásról beszélünk, hanem inkább a kettejük közötti kapcsolat, energia, életenergia megváltozásáról. Jó alapokra volt helyezve a kapcsolatuk, így aránylag gyorsan tudtak építkezni, fejlődni, változni, egymásra találni.

A szexuális megújulás, a siker, a sikeres férfi újra kalibrálta a férjben az érdeklődést és a motivációt. Már nem félelmetes volt a közeledés és a kezdeményezés, hanem izgalommal telített várakozás. Újra úgy zsongtak, mint a gyerekek az ajándékosztás előtt.

Mindig azt mondom, motivációt nem tudok adni a hozzám érkező ügyfeleknek. Tudom támogatni a bennük lévő motivációt, tudok eszközöket és tudást adni. Mert hiszem, hogy a kapcsolat érték. És ha van elszántság, törekvés, akkor lehet mit tenni. Érdemes befektetni, érdemes szembesülni a problémákkal, a nehézségekkel, a fájdalmakkal, a sértettséggel, hogy valami újra tegyünk szert egymás által.

A szeretettség élménynél, a biztonságos és sikeres kapcsolódásnál nem sokkal többre van szüksége két léleknek, a férfinak és a nőnek, akik az intimitásban vágynak önmagukra és egymásra lelni, a pillanatba belefeledkezni.

Nektek is hasonló szép élményeket, kalandokat kívánok.

És ha most nem is vagytok ott, mert épp krízishelyzetbe kerültetek, akkor keressetek fel bizalommal. Mert lehet jobb életminőségre és párkapcsolati minőségre jutni. Számos jó, csodálatos példa van már előttem. Legyetek Ti is a részesei.

A szexualitásban jelentkező probléma az emberi létünkből fakadó következmény, eredmény. Bármely belső/külső konfliktus, probléma útmutató arra, hogy itt az idő, szükséges a személyes fejlődés. A szexuálterápia segítségével fejlődik az énképed, a nőiességed/férfiasságod, a párkapcsolaton keresztül megélt életminőséged.

ITT tudod felvenni velem a kapcsolatot!