A felnőttek közel fele kerül intim kapcsolatba az első randin, állítja a tanulmány

Borítókép: A felnőttek közel fele kerül intim kapcsolatba az első randin, állítja a tanulmány Forrás: Getty Images
Egy szexuális segédeszközöket kínáló üzlet felmérése kimutatta, hogy a felnőttek közel fele szexelt már az első randin. A kutatás arra is kitér, hogy melyik csillagjegy az, amelyik a leginkább nyitott a kalandra.

Egy szexuális segédeszközöket kínáló üzlet felmérése kimutatta, hogy a felnőttek közel fele szexelt már az első randin. A tanulmányt a szexuális wellness márka végezte, több mint 2000 résztvevővel. A felmérés azt mutatta, hogy az emberek 49 százaléka szexelt már az első randin, és a férfiak nyitottabbak rá, mint a nők.

Miért vagyunk – vagy nem vagyunk – nyitottak rá?

Az első randevún a szex legnépszerűbb okai közé tartozott az élvezet (53%), annak ellenőrzése, hogy a másik szexuálisan kompatibilis-e (46%), és mert gyorsabban teremt intim kapcsolatot (26%). Eközben 20 százalékuk azt mondta, hogy szereti látni, hogy a másik elfogadja-e a testi hibáikat, mielőtt érzelmileg bevonódna, és az emberek 16 százaléka vallotta azt, hogy megnyugtatja az idegeit.

Azok között, akik azt mondták, hogy még soha nem szexeltek az első randin, a leggyakoribb ok az volt, hogy nem érzik jól magukat valakivel, akit nem ismernek túl jól (47%). Ezt követte, az a csoport, aki vallási nézete miatt nem szexel az első randin (38%), a harmadik leggyakoribb ok pedig az volt, hogy csak olyan emberekkel élvezik a szexet, akikkel érzelmi kapcsolatuk van (32%). Az első öt között végzett, hogy elvből nem szabad lefeküdni valakivel az első randin (25%), és a szexuális úton terjedő betegségektől és a terhességtől való félelem (17%).

A tanulmány megállapította, hogy a Bak az a csillagjegy, amely a legnagyobb valószínűséggel szexel az első randin.

De melyik a többi csillagjegy, amelyik igent mond az intim helyzetre már az első randevún? Megmutatjuk a lenti galériánkban.

A tanulmány részeként a Lovehoney együttműködött Rachel Wright párkapcsolati, szex- és mentálhigiénés terapeutával, aki azt mondta: Nincs „megfelelő időpont” az első szexuális együttlétre. A szex az élvezetről szól. A „ne add könnyen magad, mert nem leszel már érdekes neki " fogalmak régiek és elavultak, és csak szégyent okoznak mindenkinek. Hozzátette:

Néhány ember számára az azonnali szex hihetetlenül hasznos és fontos annak eldöntésében, hogy akarnak-e második randevúra menni, mások számára pedig teljesen kizárt, mert megalapozott érzelmi kapcsolatra van szükségük az illetővel, mielőtt szexelnének.

Bárhogy is érzed, teljesen rendben van, hiszen a te döntésed kell legyen, a saját érzéseidnek megfelelően. De erről beszélned kell a partnereddel, mert a kapcsolat alapja az őszinteség, ha ez nincs meg, az félreértéshez, lelki sérüléshez vezethet. Mondd ki nyugodtan, hogy neked mik az elvárásaid és a másik fél válasza, reakciója alapján dönts.

forrás

7 dolog, amit sose tegyél a másikkal egy első randin a bárban - pultosok mesélnek