Borítókép: A Covid utáni első randin szó nélkül faképnél hagytak Forrás: Getty Images

A Covid utáni első randin szó nélkül faképnél hagytak

Kinga az első randijára készül izgatottan a járvány időszak után. Az alkalomra csinos ruhát húz, de ki gondolta volna, hogy nem jól teszi?

"Őszintén bevallom, hogy izgatottan készülődtem a járvány utáni első randimra, pedig már kinőttem bőven a kamaszos gyomorremegős készülődésből. De az igazság az, hogy a Covid előtt sem volt egyszerű eljutni a találkozóig egy helyes sráccal, a sok hónapnyi bezártság alatt szó sem lehetett ilyesmiről, most pedig végre, hogy újra szabadabban mozoghatunk, vágytam rá, hogy végre megismerjek egy kedves fiút, akivel közösen szervezhetünk programokat kettesben.

Nem lánykérésre, családra és közös kutyára vágytam azonnal, csak ismerkedni szerettem volna és jól érezni magamat valaki társaságában.

Péter jóképű volt a képei alapján és kedves, amikor elkezdtünk írni egymásnak. Jó volt vele beszélgetni, bár viszonylag szűk volt azoknak a témáknak a listája, amikről tudtunk, de azt gondoltam, majd személyesen biztosan jobban fog menni a csevegés, ha Ő is feloldódik.

Amikor az első randira terelődött a szó, örömmel írtam neki, hogy szívesen megismerném, Ő pedig belement. Nem éreztem magamat nyomulósnak, inkább úgy voltam vele, hogy ahol ilyen olajozottan mennek a dolgok, még jó dolog is kisülhet belőle a végén.

Aznap egy csinos ruhát választottam magamnak. Tudjátok, azok közül, amiket hónapokon át őrizgettem a szekrényben, hogy egyszer lesz még alkalmam a korlátozások után felvenni. Hát végre lett is, úgyhogy megadtam a módját!

Csinos, testre simuló darab, megmutatja az alakot, de csak pont annyira kihívó, hogy az ember fantáziáját éppen felkeltse. Péter képeit nézegetve, aki még a karantén idéjén is bőven foglalkozott a testével, szerettem volna megfelelően csinos lenni mellé.

A ruhához egy magassarkút választottam és enyhe rúzzsal az ajkaimon léptem ki a lakásomból, élvezve a szabadságot és a randi adta boldogságot. Pozitív megérzésem volt velem és Péterrel kapcsolatban és már alig vártam, hogy mi fog kisülni a találkozónkból.

Bár kicsit korábban érkeztem, de Ő már ott várt rám a megbeszélt helyen. Nagy szemeket meresztett rám és én elégedetten engedtem ki a levegőt, mert Péter a valóságban is olyan helyes volt, mint a képein, ezért úgy gondoltam sikerült hasonlóan lenyűgözöm Őt, ahogyan az Ő tette velem.

Rövid személyes bemutatkozás után meg is beszéltük, hogy hová ülünk be vacsorázni és bár még minidig zavarban volt én igyekeztem oldani a feszültségét, bízva benne, hogy csupán idő kérdése és abszolút feloldódik közöttünk a hangulat.

Helyet foglaltunk egy asztalnál és miután a pincér letette elénk az étlapjainkat Péter beleszólt a telefonjába, bár nem hallottam, hogy csörgött volna. Ő pedig jelzett nekem a kezével és némán tátogva, hogy ezt fontos megbeszélnie és mindjárt visszajön.

Percek teltek el, a pincér közben visszajött és megkérdezte, hogy sikerült -e ételt választanunk. Kértem még pár perc gondolkodási időt abban a reményben, hogy Péter addig visszaérkezik a telefonálásból, hiszen csak nem fogja egy hosszas csevegéssel rögtön elrontani a hangulatot az első randin nem igaz?

További hosszú percek teltek el és kezdtem magamat kellemetlenül érezni. Hiszen Pétert mintha a föld nyelte volna el.

Kimentem mosdóba és reménykedtem benne, hogy mire visszatérek, már ott ül majd az asztalnál várva, hogy leadhassuk a rendelésünket a pincérnek, aki ekkor már furcsán méregetett.

De az asztalunk továbbra is üres volt, amikor visszaértem. A pincér pedig - látva a bosszúságomat - odalépett mellém és ennyit mondott:

Szerintem nem fog visszajönni, elég sietősre vette, amikor kilépett az ajtón.

Megdöbbenve és hitetlenkedve néztem rá, majd magam is utána akartam járni a dolgoknak, ezért kimentem szétnézni az étterem elé, hátha megpillantom Pétert és jelezhetek neki finoman, hogy folytathatnánk a még szinte el sem kezdődött randinkat, de Péter sehol sem volt.

Alig hittem el, hogy valószínűleg – ahogy a pincér is állította - felültetett, ezért gyorsan ráírtam a beszélgetésünkben:

- Ne haragudj, lehet ,hogy csak a szemem káprázik, de olyan mintha eltűntél volna!
Legnagyobb megrökönyödésemre azonnal érkezett a válasz:
- Legközelebb ne húzz fel ilyen kihívó ruhát, mert nem minden pasinak jön be ez a rámenős stílus
írt Péter.

Köpni, nyelni nem tudtam a válaszától és a páratlanságától.

És persze lehetettem volna iszonyúan dühös és kiborulhattam volna, de az az igazság, hogy csak egy jót kacagtam. Ha már a több hónapnyi bezártság után sem jó, ha egy nő kicsípi magát, akkor azt hiszem otthon maradok a pizsamámmal és a Netflix sorozatok romantikus filmjeiben élem majd ki magam.

Péternek pedig csak ennyit írtam:

Remélem megtalálod azt a lányt, aki zsákot húz majd magára az első randin! Sok szerencsét hozzá!" - zárul Kinga beszámolója.

Nem tudod mit viselj az első randin? Adunk pár tanácsot a galériánkban, hiszen nem mindenki riad meg egy csinos lánytól!