Borítókép: Boldog szeretnél lenni? Akkor kerüld a biztonság csapdáját! Forrás: Getty Images/Dmytro Buianskyi

Boldog szeretnél lenni? Akkor kerüld a biztonság csapdáját!

A kényelemszeretet, a hamis biztonságérzet igazi csapdává válhatnak, amelyek nem hogy segítenének az utadon, de inkább hátráltatnak és tévútra visznek. Ne kergesd megszállottan a boldogságot, inkább találd meg önmagad! Ha ezt teszed, akkor, de csakis akkor, valóban boldog lehetsz.

Az ember gyakran azt gondolja, hogy nem lehet boldog biztonságérzet nélkül. Éppen ezért mindent meg is tesz, hogy az élete legkülönbözőbb területeit biztonságban tudhassa.

Ha kell, kompromisszumot kötünk, és elvállalunk egy olyan munkát is a fix jövedelem reményében, amit szívünk szerint nem tennénk, házasságot kötünk, hogy biztosítsuk magunkat, és a párunkat a lelki békénkről és az érzelmeink stabil voltáról.

Eközben a valóság az, hogy csupán azért, mert fix állásunk van, még kirúghatnak, és a házasság szent kötelékében is megcsalhatnak, vagy elhagyhatnak minket. A fix munkával vagy a házassággal lenne a probléma? Nem. Azonban amikor meggyőzzük magunkat, hogy a biztonság növelése csak a nagy kompromisszumokkal, és a szabadság korlátozásával lehetséges, akkor rendszerint mind a kettőt elveszítjük, illetve egyiket sem kapjuk meg.

Miért? Mert a boldogság iránti kényszeres vágy a boldogtalanság csirája lesz, és fájdalmat teremt, a biztonság kényszere pedig bizonytalanságot eredményez. Csak az jelenthet valós és stabil biztonságot, amire saját magadnak tökéletes ráhatásod van. Találd meg a belső Énedet, és az lesz önmagad biztonsága. Békülj meg magaddal, és az lesz békéd garanciája.

A megérzéseid, a lelkiismereted, a hited, és a szeretet is, mind a te szolgálatodban állnak. Ha ezeket használod az alkalmazkodás, a kompromisszumok, a tűrés, a megalkuvás, és a vak hagyománytisztelet helyett, valószínűleg jobban jársz.

S ha már boldogságról van szó, íme néhány zseniális film a boldogságkeresésről és önmagunk megtalálásáról: