JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A 2-2-2 szabály, ami lendületbe hozza a párkapcsolatod

Borítókép: A 2-2-2 szabály, ami lendületbe hozza a párkapcsolatod Forrás: GettyImages/Paul Bradbury
Egy jó párkapcsolat életünk egyik fő pillére és örömforrása lehet. Érdemes hát vigyázni rá és erre kifejezetten jó módszer a 2-2-2 szabály alkalmazása. Még nem ismered? Megmutatjuk, mit tud és hogyan alkalmazhatod a legegyszerűbben!

Teljesen természetes, hogy a ti kapcsolatotokban is vannak hullámvölgyek, összezördülések. Főként, ha már túl vagytok azon a bizonyos „rózsaszín szemüveges” időszakon, ne adj isten már gyerekeitek is vannak. A hétköznapok, a stressz, a munka, a gyereknevelés minden kapcsolatot próbára tesz, hiszen egyre kevesebb figyelem jut csak magatokra, mindig van valamilyen intéznivaló, megoldandó feladat, így nem csoda, hogy a hétköznapjaitokból szép lassan eltűnt a szerelem és a romantika. Pedig nem törvényszerű, hogy ez így legyen. Ha te is úgy érzed, a kapcsolatotok már nem a régi és már csak a megszokás tart össze benneteket, itt az ideje, hogy kipróbáljátok a 2-2-2 szabályt!

A 2-2-2 szabály abban segít, hogy újra egymásra találjatok és a kapcsolatotokat a fontossági sorrend elejére helyezzétek. Mutatjuk, hogyan kezdjetek hozzá!

Minden második héten

Menjetek el kettesben vacsorázni. Romantikázzatok, beszélgessetek, de kerüljétek az olyan témákat, amelyek a munkáról, háztartásról, gyereknevelésről és a mindennapi gondokról szólnak. Helyette tervezzetek, álmodozzatok!

Minden második hónapban

Nézzetek ki magatoknak egy hétvégét és egy úticélt: lehet az egy wellness hotel, kirándulás a hegyekbe, vagy akár egy biciklitúra a Balaton körül, csak rajtatok múlik és azon, mihez lenne kedvetek. A lényeg, hogy legalább két napot - és mindenképpen egy éjszakát- távol töltsetek az otthonotoktól és a megszokott környezettől, természetesen kettesben.

Minden második évben

Utazzatok el kettesben valahová! Régi vágyatok Párizs vagy Róma? Vagy glam-kempingezés a hegyekben? Búvárkodás a Vörös-tengerben? Válasszatok időtök, kedvetek na és persze pénztárcátok szerint, a lényeg, hogy közös élményeket gyűjtsetek és rátaláljatok újra a férfira és a nőre, vagyis régi önmagatokra.

Miért működik a 2-2-2 szabály?

Azért, mert újra a párkapcsolatra helyezi a fókuszt: egy nőre, egy férfira és az őket összekötő pozitív érzelmi kötelékekre, a szerelemre, szeretetre. A kettesben töltött minőségi idő lehetővé teszi, hogy újra felfedezhessétek egymást, azokat a külső-belső tulajdonságokat, ami miatt egymásba szerettetek és végül úgy döntöttetek, hogy összekötitek az életetek.

Egy kis kikapcsolódás, kiszabadulás a mindennapok mókuskerekéből csodát tesz mindenkivel és higgyétek el, ha bevezetitek, újra szépnek fogjátok látni az életet. Az együtt töltött idő alatt számtalan közös élményt fogtok begyűjteni, ami erősíti a kapcsolatotokat és újra igazi szövetségessé kovácsol benneteket, emellett lesz alkalmatok arra is, hogy az elmúlt évek félreértéseit, sérelmeit nyugodtan átbeszéljétek.

Nem költséges ez egy kicsit?

A 2-2-2 szabály megvalósítása igényel némi szervezést: a gyerekek felügyeletével meg kell bízni a nagyszülőket, foglalni kell repjegyet, szállást és a bőröndöt is be kell pakolni, na és persze pénzre is szükség van hozzá, így biztosan vannak, akik számára nem kivitelezhető.

De a szabály nagyszerűen alkalmazható úgy is, ha nincs lehetőségetek utazni: egy kis figyelmesség, egy kedves szó, egy belsőséges csók, egy finom masszázs és egy különleges vacsora, miután a gyerekek lefeküdtek – mindez ugyanúgy működhet. A hangsúly itt is a rendszerességen és azon van, hogy tudatosan teremtsetek olyan alkalmakat, amikor – még ha csak pár órára is- kizárjátok a külvilágot és csak egymásra figyeltek.

Esti, összebújós mozizáshoz ajánljuk ezeket a romantikus francia filmeket: