9 figyelmeztető jel, hogy párterápiára van szükségetek

pár,ágy,válság,házasság,citrom,banán Forrás: Getty Images
Jobb, ha nem hagyjátok figyelmen kívül ezeket a komoly vészjeleket, amelyek arra utalnak, hogy a házasságotok külső segítséget igényel.

A házassági tanácsadásnak és a párterápiának sajnos még mindig gyakran szokták rossz hírét kelteni. Az egyéni terápia az elmúlt évtized során valamelyest megszabadult a bélyegtől, a párterápia igénybevételét azonban sokan még mindig gyengeségnek tekintik: mintha a felek ezzel beismernék, hogy a kapcsolatuk romokban hever. És persze ki akarná, hogy a környezete szánakozva tekintsen rá? Ez a sztereotípia azonban nem is állhatna messzebb az igazságtól: a párterápia igénybevétele nem jelenti azt, hogy a házasságotok tönkrement! Annyit tesz csupán, hogy időben felismertétek a figyelmeztető jeleket és beláttátok, hogy a köztetek levő dinamika megértéséhez és a régóta elhúzódó problémák átbeszéléséhez külső segítség szükséges.

A terápia általában az utolsó mentsvár a párok számára, aminek még adnak egy esélyt, mielőtt benyújtják a válókeresetet. Ennek a hozzáállásnak véget kell vetni! Ahogyan számos megtett kilométer után az autótokra is ráfér a karbantartás, ugyanúgy a házasságotokra is.

Ezen túlmenően pedig léteznek egyértelmű és csalhatatlan jelek, amelyek észlelésekor mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnotok: