Borítókép: Miért ne kínáld magad ezüsttálcán egy férfinak sem? Mutatunk 7 nyomós okot! Forrás: Getty Images

Miért ne kínáld magad ezüsttálcán egy férfinak sem? Mutatunk 7 nyomós okot!

Bárkivel előfordulhat, hogy beleszeret egy olyan férfiba, aki nem viszonozza az érzéseit. Ebben az esetben az a legjobb, ha odébb állunk, akármilyen nehéz is. Néhányan azonban nem akarjuk ilyen egyszerűen feladni, mert úgy gondoljuk, nekünk majd sikerül, képesek vagyunk felébreszteni a tüzet, és ennek érdekében ezüsttálcán kínáljuk fel magunkat. Abba azonban nem gondolunk bele, hogy ezzel a legnagyobb hibát követjük el.

Miért nem érdemes futni egy olyan férfi után, akit nem igazán érdekelsz? Íme 7 nyomós ok!

…mert valószínűleg nem érdekled őt

Ha üldöznöd kell egy férfit, akkor nagy eséllyel egyáltalán nem kíváncsi rád, nem érdekeled, nem vonzódik hozzád és nem akar tőled semmit. Tudom, hogy nem ezt szeretnéd hallani, de nem árt, ha ezt realizálod. Érdemes magadról levenni a rózsaszín szemüveget, és szembesülni a valósággal, mert a mámoros köd teljesen elveszi a tisztánlátásod.

Az a nagy igazság, hogy a férfiaknak általában nem kell udvarolnunk, hogy észrevegyenek minket. Közvetlenek és érdeklődőek lesznek, ha felkeltettük a figyelmüket. Ha izgalmasak vagyunk a számukra, akkor jönnek maguktól mindenféle cselszövés és játszma nélkül is. Nem kell kitalálni a gondolataikat, tudni fogjuk, ha egy férfinak tetszünk. A közelünkben akar lenni, hívni fog, és mindenáron meg fog próbálni rávenni, hogy minél többet legyünk vele.

…mert nem fog veled jól bánni

Nagyon ügyes vagy, ha az üldözés eredményeképpen “elkaptad őt”, azonban nagy az esélye annak, hogy ha összejöttök, akkor minden magától értetődő lesz számára. Semmit nem fog érted tenni, hiszen jól tudja, hogy mennyire akarod őt, mennyire oda vagy érte, és mennyi mindent megteszel. Lényegében lábtörlőként fog bánni veled, le fog nézni, és nem fog erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy te legyél számára az egyetlen. Egyoldalú lesz a kapcsolat, és emiatt nagyon sokat fogsz szenvedni.

…mert romba dönti az önbecsülésed

Amikor üldözöl egy férfit és nincs meg a kölcsönösség, nem viszonozza az érzelmeket, az csalódáshoz és kudarchoz vezet, ráadásul csorbulhat az önbecsülésed is. Mivel nincs sikerélményed, végtelen maratont futsz, elveszíted az önbizalmad, és már sem magadban, sem az életben nem fogsz hinni. Megkezdődik az önhibáztatás, majd az önutálat, és észre sem veszed, hogy mekkora csapást mérsz magadra, és az önszeretetedre. Jobb, ha már az elején észreveszed a csapdát, mert ha belesétálsz, akkor már sokkal nehezebb és fájdalmasabb lesz belőle kijönni.

…mert megfeledkezel magadról

Annyira lefoglal a hajkurászása, és a szeretetének az elérése, hogy magadról közben teljesen megfeledkezel. A saját személyes idődet és önmagadat áldozod fel, saját magadról és a lehetőségeidről mondasz le, addig, amíg csak vele törődsz. Vedd észre magad, törődj magaddal, vedd észre a lehetőségeket, hogy jobban érezhesd magad. Ne hanyagold el magad, főleg akkor ne, amikor a férfi nem tesz érted cserébe semmit.

…mert el fogod veszíteni magad és az önazonosságod

Ha nagyon összpontosítasz valaki másra, és őt akarod magad helyett boldoggá tenni, akkor nagy valószínűséggel lemondasz magadról és elveszíted a függetlenségedet. Hirtelen el fogod felejteni, hogy ki is vagy valójában, mik az értékeid, mi méltó hozzád, mik az erényeid és miért vagy szerethető. Az önértékelésed és tartásod el fog tűnni, és azon kapod magad, hogy elégedetlen vagy mind magaddal, mind a környezeteddel szemben. …és akkor elkezdődik, hogy nem vagyok elég szép, nem vagyok elég jó, és máris megindul a lavina.

… mert érzelmi hullámvasútra kerülsz

Meglehetősen stresszes foglalkozás és kemény meló kitalálni a következő lépéseket. Akár a sajátodat, akár az övét. Az üldözésed tele lesz hullámvölgyekkel, miközben végighaladsz a különböző érzelmeken. Eleinte boldog leszel, mert megint eszedbe jutott valami, felvillanyozódsz az újabb lehetőség miatt, majd kétségbeesel, mert nem válaszol az üzenetedre, esetleg csalódsz, mert nem váltak be a terveid. Azonban érzelmileg ez nagyon kimerítő, és jobb, ha előbb szállsz le a hullámvasútról, mint később. Válj újra önmagaddá!

…mert minden egyes cselekedettel az ő egóját táplálod

Ő nem fog okot adni arra, hogy ne üldözd, és nem fog leállítani sem, mert nagyon jól érzi magát attól, amit csinálsz. Neki ettől hízik a mája, folyamatosan simogatod az egóját, miközben megalázod magad akár előtte, akár a barátai és a te barátaid előtt is. Megéri? Miért kellene ilyen kellemetlen helyzetbe hoznod magad főleg úgy, hogy észre sem vesz? Szerintem nincs értelme ennyi stressznek kitenni magad.

Ha ezek sem győznek meg, hogy feladd a küzdelmet, akkor érdemes szembenézni önmagaddal és a tudattalanoddal, hogy megtudd, miért ragaszkodsz ennyire hozzá, mi hajt ilyen kényszeresen. Lehet, hogy gyermekkori emlék, vagy egy elveszett korábbi kapcsolat. Lehet, hogy olyan program fut benned, hogy nem vagy észrevehető, de az is lehet hogy áldozat szerepben vagy, és ezért keverés ilyen szituációkba.

Ha megtalálod a blokkot, akkor két dolog lehetséges: vagy másképp fog reagálni a férfi és észrevesz, vagy pedig te fogod azt érezni, hogy már nem akarsz utána futni, mert többet érdemelsz.

Ha te is szeretnéd befejezni az eredménytelen szélmalomharcot, ha te is szeretnéd megélni a reménytelen szerelem helyett a beteljesült szerelmet, akkor gyere el az “Érd el, hogy ő fusson utánad” tanfolyamra, ahol megtudhatod, hogy mi a probléma, elengedheted, hogy te fuss utána, és elérheted, hogy valóban ő tegyen feléd lépéseket.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Miért maradnak benne a nők a boldogtalan párkapcsolatban? Négy nő mondja el saját okait!