Borítókép: 6 jógapóz, ami jobbá teszi a szexet

6 jógapóz, ami jobbá teszi a szexet

Aki rendszeres jógagyakorló az jól tudja, hogy ez a mozgásforma nemcsak szellemiség és testgyakorlatozás, hanem szervezetünk számos működésére ható jótékony mozgásforma is. A jóga növeli a fizikai kondíciónkat, oldja a stresszt, segíti a hatékony emésztést, támogatja a fogyást és bizony: erősíti a szexuális energiánk fokozását is.

A stresszoldó

A jóga világviszonylatban történő elterjedéséhez, nagyban hozzájárult annak stresszoldó hatása. Vizsgálatok igazolják, hogy a rendszeres jóga gyakorlás segít csökkenteni a test stresszszintjét, a kortizolszint csökkentésével. Köztudott, hogy a fokozódó vagy épp tartósan jelenlévő stressz negatívan hat a testben zajló folyamatokra – kezdve a vérnyomástól a hormonháztatás működéséig, – így közvetve bizony a szexuális vágy meglétére is nagy befolyással bír. Tehát ha a jógát hívod segítségük a mindannapi stressz ellen, számolhatsz azza is, hogy a nemi életed is energiával lesz telibb.

A jelenben lenni

Hányszor van, hogy rohanunk egyik helyről a másikra. Még benne vagyunk egy feladatban, de már a következő is ott cikázik az agyunkban. Fizetjük be a számlát, de közben fogadunk egy telefont, és már azon aggódunk, hogy a gyereket későn hozzuk el a suliból. A jóga a stresszkezelésén túl, megtanít a jelenben lenni, megmutatja milyen az adott pillanatot megélni. Ez az ismeret bizony a nemi élet kiteljesedésének is egyik fontos tényezője: megélni a jelent teljes valónkban.

Figyelj a testedre

Ismered a tested? Tudod mi az, ami jólesik neki, és mi az ami nem? A jóga saját magad megismerésében is a segítségedre tud lenni. Belső erőnk, tartásunk birtokában pedig magabiztosságunk is erősödik, mely intim pillanataink megélését támogatja.

Ennyi elmélet után, viszont lássuk mik azok a jóga gyakorlatok, melyek közvetlenül hatnak szexuális energiáink forrására: csípőnk, nemiszervünk, szakrális csakránk területére.