JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

4 tipp, amivel újraszínezheted a szexuális életed

Borítókép: 4 tipp, amivel újraszínezheted a szexuális életed
A házasság, és a hosszú párkapcsolat tagadhatatlan igazsága, hogy a szex néha elmegy hosszabb szabadságra. Amikor ez bekövetkezik, akkor gyakran bűntudatot, szégyent, és bizonytalanságot élünk meg. Szerencsére sok dolgot megtehetünk annak érdekében, hogy feldobjuk a szexuális életünket és újra felébresszük a tüzet. Ahhoz azonban, hogy visszahozzuk a szenvedélyt és a parazsat, egy kicsit érdemes azon elgondolkodunk, hogy hova is tűnt.

A nászutashormonoktól a civakodó szobatársakig

Lehet, hogy a házasság még boldog, de már felbukkant az érzés, hogy eltűnt belőle a szikra. Az is lehet, hogy egy hosszú munkanapot követően a társad már csak irritál, pedig még él benned annak az emléke, amikor meztelenül kergettétek egymást és akár naponta többször is hancúroztatok. Mostanra azonban az örömöt felváltotta a szomorúság, mert bizony már idejét sem tudod, mikor láttad a vágyat a társad szemében és érezted utoljára a tüzet magadban.

A hosszú párkapcsolat és a házasság minőségi odafigyelést, befektetett energiát igényel, és fontos, hogy a sok feladat ellenére megmaradjunk nőnek és férfinak. Ha ezt nem tesszük meg, akkor napról napra egyre jobban eltávolodunk egymástól, mígnem két idegen marad a kapcsolatban.

Az önvád, a szégyen, és a bűntudat csapdája

Lehet, hogy már kínzóan kevés a szex, és amikor a tükörbe nézel, azt kérdezed magadtól, hová lett az a nő, aki tele volt szenvedéllyel. Nem érted, mi van veled. Az is lehet, hogy már nem vagy megelégedve a külsőddel, nem találod magad vonzónak.

Amikor már egy kezeden meg tudod számolni, hogy hányszor szeretkeztél az elmúlt fél évben, akkor lassan belesétálsz abba a csapdába, hogy másokhoz kezded hasonlítani magad. Elkezded hibáztatni magad, és jönnek a találgatások, feltételezések: "Talán boldogabbak lehetnénk, ha úgy néznék ki mint tíz évvel ezelőtt; Talán jobb lenne a házasságunk ha lefogynék öt kilót/fiatalabb lennék."

Ha nem akarod a válási statisztikát növelni, akkor bizony nem az önostorozás és a siránkozás a megoldás, hanem ténylegesen tenned kell valamit! Tenned kell azért, hogy újra szexinek érezd magad, és újra az lehess, akibe annak idején a párod beleszeretett! Csak rajtad múlik, nem a másik a felelős azért, hogy jól érezd magad a saját bőrödben.

Hova tűnik a szex, és a szenvedélyes együttlét?

Teljesen természetes, hogy az együtt töltött évek alatt megkopik a kezdeti időszak varázsa, azonban ezt vissza lehet hozni. Egy párkapcsolatban teljesen normális, ha a szex és a vonzalom ingadozik, azonban nem szabad, hogy teljesen kihűljön. Soha ne feledkezz meg a csábításról, hiszen nő vagy! Érdekes módon, a csábítás az, amiről mi, nők a leghamarabb lemondunk, mert úgy gondoljuk, hogy arra már nincs is szükség. Ez azonban téves hozzáállás. A csábítás az, aminek mindig jelen kell lennie az életünkben!

A mézeshetek rózsaszín szemüvege gyakran megtévesztő, hiszen jelen van a mámor, az illúzió, ami miatt nem látunk, mert tele vagyunk hormonokkal. Agyunkat annyira elöntik ezek a vegyi anyagok, hogy szó szerint nem látunk, hiszen az egekben van az oxitocin, a szerotonin és a dopamin szintünk. Minden hiányosságunk és hibánk ellenére ellenállhatatlannak érezzük magunkat, és természetesen a másikat is.

Természetes biológiai jelenség, hogy a mézeshetek időszakának lejártával elillan a ködfelhő. Lekerül a rózsaszín szemüveg, és repedések jelennek meg a kapcsolatokban. Elkezdjük észrevenni a hibákat, majd ezzel együtt alábbhagy a szexuális vágy, csökken az intim együttlétek száma. Azonban, ha tudatosak vagyunk, és hajlandók energiát beletenni a kapcsolatba, akkor ezen változtathatunk.

Azonban a ló túloldalára sem érdemes átesni: csak azért, hogy a másik elvárásainak megfelelj, ne menj bele a szexbe, mert azt a párod úgyis érezni fogja, és csak még nagyobb lesz a szakadás. És igaz az is, hogy ha nincs szex, akkor az éket is verhet két ember közé. Mi akkor a megoldás?

Szemezzetek!

A szem a lélek tükre. A szemezés amilyen egyszerűnek tűnik, annyira erős és hatásos csábítási és vágykeltő eszköz. Azonban jó, ha tudod, hogy bármit tapasztalsz a másik szemébe mélyedve, bármilyen gondolatok is jönnek fel, az nem róla, hanem elsősorban rólad szól.

Tipp: Álljatok, vagy üljetek egymáshoz közel, és hosszú perceken keresztül csak nézzétek egymás szemét. Meglátod, nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnk. Nagyon sok érzelmet, és blokkot hozhat fel, ugyanakkor segít, hogy megnyíljatok egymás előtt, és a kettőtök közötti intimitást is mélyíti. Csináljátok legalább 10 percig!

BDSM és szexuális segédeszközök

Az önátadással és a kontrollal való játék nagyon erotikus lehet, ha tiszteletben tartjuk egymás határait! Mi több, terápiás jellege is van, hiszen ez a fajta interakció sok bizalmat és kölcsönös megértést feltételez és egyben épít ki, mivel itt a kommunikáció elengedhetetlen. Ha teljesen ismeretlen számotokra ez a terület, akkor kezdjétek sállal, vagy kötéllel, esetleg bilinccsel a kikötözős játékot, és éljétek meg, kicsit feszegessétek a határaitokat. Mivel a nők legnagyobb része férfias energiákat használ a munkahelyén - amit aztán haza is visz-, ezért lehet, hogy jó egy kicsit otthon megengedni, és befogadni és akár szexuális játékszereket is használni, hogy még izgalmasabb legyen az együttlét!

Őszinte kommunikáció, érzékenység

Aki megengedi magának az érzékenységet, sebezhetőséget, az sokkal jobban fogja élvezni a szexet. A sebezhetőség ugyanis megkívánja, hogy lebontsuk az akadályokat és teljes valónkban megmutassuk magunkat a másiknak. Nagyon gyakran hordunk álarcot, és emiatt a valódi lényünk nem látható. Azzal, hogy őszinték vagyunk a másikkal, lehetőséget adunk neki, hogy valóban velünk találkozzon, és minket szerethessen. Mi lehet ennél szexisebb, egyben intimebb egy kapcsolatban?

Tipp: Ha legközelebb azt érzed, hogy a párod valamilyen érzelmet váltott ki belőled, akkor azt mondd el neki; de ne csak a jót, a rosszat is! Ő csak a te visszajelzéseidből tudhatja, hogy helyesen cselekedett-e. A probléma figyelmen kívül hagyása távolít, míg a dicséret vagy az elismerés építheti a kapcsolatot és motivál. Ugyanígy dönthetsz arról is, hogy a szexuális vágyaidról, érzéseidről beszélsz a partnereddel. Ez lehetőséget teremt a közös fejlődésre.

Külön ágy

Nem is gondolnánk, de a közös ágy nagyon gyakran meg tudja ölni az intimitást. Ha külön ágyban alszunk, akkor könnyebben megtartjuk a polaritást, és ahelyett, hogy éjszaka többször felébrednénk partnerünk kellemetlen akcióira - horkolás, forgolódás- lesz alkalmunk kipihenni magunkat, és nem fogunk haragot sem táplálni a másik iránt.

Ha külön ágyban alszunk, akkor az mindkettőnk számára lehetővé teszi, hogy a saját, meghatározott, ritmusunkat követhessük és neheztelés nélkül, kipihenve ébredjünk. A külön ágyak ráadásul visszahozhatják az izgalmat, a várakozást és a spontaneitást is.

Nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonnunk, amikor úgy tűnik, hogy egy kapcsolatban kihűlni érződik a szikra. Ez egy természetes folyamat, és nagyon sokan keresztül mennek ezen. Ez a négy ötlet csupán kiindulópont ahhoz, hogy a szexuális életet kicsit feldobjuk. Tudatos hozzáállással innen a legmagasabb szintekre is tovább lehet lépni.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

https://kamadeva.hu/

Olvasd el további tippjeinket, hogyan hozhatod vissza a szexuális vágyat a kapcsolatotokba!