4 intő jel, hogy a házasságod a válás felé tart

Borítókép: 4 intő jel, hogy a házasságod a válás felé tart Forrás: Getty Images
A házasság természetes velejárója, hogy időnként hullámvölgyek tarkítják. Vannak azonban olyan, tipikus jelek – viselkedésformák - amelyek, ha megjelennek és tartóssá válnak a kapcsolatotokban, akkor ideje riadót fújni és megpróbálni menteni a menthetőt.

Sokkal gyakoribb és tipikusabb dolgokról van szó, mint amit az ember elsőre gondolna – vélekedik Dr Kathy Nickerson. Az amerikai klinikai szakpszichológus négy, nagyon jellemző viselkedésformát jelöl meg, melyek ha felbukkannak és tartóssá válnak egy házasságban; akkor azokat nagyon komolyan kell venni. Megijedni ugyanakkor nem szabad, mert ezek arra mutatnak rá, hogy az irány rossz, amin viszont - ha megvan a kellő akarat és elszántság – a legfőbb ideje változtani.

Már az is egy eredmény, ha első lépésben hajlandóak vagytok a problémát fel-, illetve beismerni, ezt követően meg lehet próbálni új alapokra helyezni a kommunikációt. Ha pedig megtanuljátok kifejezni az érzelmeiteket úgy, hogy az ne a másik kárára történjen, akkor már félig nyert ügyetek van. De lássuk, mik azok a jelek, amikre érdemes nagyon odafigyelnetek.

4 figyelmeztető jel, amiből akár válás is lehet