Ez a 3 leggyakoribb kérdés, amit az emberek feltesznek egy szexuálterapeutának

Borítókép: Ez a 3 leggyakoribb kérdés, amit az emberek feltesznek egy szexuálterapeutának Forrás: Getty Images
Szexuális életünket bizonytalanságok, kisebb-nagyobb problémák és kérdések is árnyalhatják. Ezekre keresnek a legtöbben a választ szexterapeutánál.

Manapság már gyakrabban fordul elő, hogy a párok terapeuta segítségét kérik a szexuális életükben fellépő problémák, elakadások, kérdések miatt. A szexterapeuta – mint a Wellandgood.com cikkének rövid definíciójából kiderül – útmutatást és felvilágosítást is adhat az intimitással kapcsolatban, valamint stratégiákat kínálhat a vágy és az élvezet fokozására.

És ami még nagyon fontos, hogy segíthet megtalálni azokat a mögöttes problémákat is, amelyek hozzájárulhatnak a szexuális elégedetlenséghez vagy a szexuális beteljesülés hiányához mindkét fél számára. Vagyis rádöbbenthet, miért nem jó a szex, vagy miért nincs orgazmusunk.

Az ide vezető út persze, nem rövid, és valószínűleg több kérdés is megfogalmazódik bennünk. De vajon melyek azok a kérdések, amelyeket a legtöbben ténylegesen fel is tesznek?

Joy Berkheimer szexterapeuta szerint az alábbi 3 kérdés a leggyakoribb:

Milyen gyakran szexelnek valójában az emberek? Ha nem vágyom szexuálisan a partneremre, az azt jelenti, hogy nem szeretem? Hogyan építhetem ki az intimitást a kapcsolatomban?

Az elsőnél a terapeuták általában visszairányítják a fókuszt az adott párra, hiszen az összehasonlítgatás ebben a kérdésben is felesleges és káros lehet. A másodiknál általában inkább az okokra koncentrálnak, amiért a vágy eltűnt a kapcsolatból, míg a harmadiknál a „most ágyba kell bújnunk” helyett a mérleg nyelvét inkább a „közelebb szeretném érezni magam a páromhoz” irányába billentik. Ezáltal kialakul egy olyan érzelmileg biztonságos közeg, amelyben nagyobb esély van rá, hogy megjön a kedvünk átölelni, megpuszilni a párunkat… a többi pedig jöhet magától.

Forrás: ITT

Kíváncsi vagy a legvadabb sztorikra, amelyeket a páciensek mesélnek szexterapeutájuknak? Kattints a galériára!