A párkapcsolati tanácsadó 10 tippje az összeköltözéshez

Borítókép: A párkapcsolati tanácsadó 10 tippje az összeköltözéshez Forrás: Flickr
Imádjátok egymást, el is döntitek, hogy összebútoroztok, majd azzal szembesültök, hogy ez a lépés megöli a kapcsolatototokat. Gyakori eset, de ki a fene akar az átlaghoz tartozni, ha ez szakítást jelent? Mit tanácsol a szaketérő?

A partnered és te gyakorlatilag együtt éltek. Tulajdonképpen annyit vagy nála, hogy napok óta be sem tetted a lábad a saját lakásodba. Néha persze megnézed a postaládádat, és kimosod a szennyesedet. A következő lépcsőfok már a hivatalos összeköltözés. Ugye?

Talán. Az összeköltözés minden kapcsolat egyik legkritikusabb fordulópontja: az elkötelezettségetek és a lehetséges közös életetek próbatétele, ami jól és rosszul is elsülhet. Ha sikeres, csodálatos élmény lehet, ami egy hosszú távú kapcsolat vagy egy házasság alapját képezheti. Ezzel szemben az együttélés utáni szakítás igazán traumatikus és kimerítő tud lenni, úgyhogy tényleg nagyon fontos megfelelően kezelni ezt a témát.

Ha már egy-két éve együtt vagytok, akár jó ötlet is lehet összeköltözni. De hogyan hozzátok meg felelősen ezt a döntést? Mielőtt még belevágnátok, itt vannak a legfontosabb kérdések, szempontok és tippek, amiket érdemes átbeszélnetek.