Borítókép:  „Köszönöm.” Már ezzel a szóval is boldoggá teszel Forrás: Pixabay.com/ Pixel2013

„Köszönöm.” Már ezzel a szóval is boldoggá teszel

Nem vágyom gyémánt gyűrűre, sem tengerparti nyaralóra vagy a századik rucira a szekrényembe.

Vágyaim tárgya nem megvásárolható, nem kiváltható, még kevésbé lemondásra ítélhető. Amire én vágyok, azok szavak és érintések, de az az egy szó, amit most kiemelnék az a

„köszönöm”.

Nem a szeretlek a TOP 10 szó, amit ki KELL mondani egy párkapcsolatban lista vezetője. Viszont tény: vannak szavak, amiknek egyszerűen el kell hangozniuk. Nem a békességért, hogy ne legyen „hiszti”, hanem a kölcsönös szeretet, tisztelet és megbecsülés kívánja meg.

Természetesen ugyanolyan fontos a tettekben történő kinyilvánításuk, de nem mellőzhető el a kimondásuk. A szeretlek mellett a köszönöm egy ugyanilyen értékes, sőt: varázserővel bíró szó.

A szó, amit minden nő szeretne hallani a párjától.

Ezzel a szóval ismerheti el a férfi a nő erőfeszítéseit. Márpedig ha egy nő szerelmes, becsüli és tiszteli a partnerét, akkor jelentős erőfeszítéseket képes érte tenni.

Nem kérdés:szeretlek téged.

Ezért igyekszem mindent megtenni a boldogságodért, miközben önmagamat sem mellőzöm. Hiszen nem sok értelme lenne a te boldogságodnak, ha én meg közben összeroppanok a nagy igyekezetben. De észszerű keretek között neked adom testemet és lelkemet. Megfőzöm az ebédet, kitakarítom és rendben tartom az otthonunkat, gondoskodom a családról és arról, hogy legyen minden nap tiszta ruhád.

Mindezért a legkevesebb, de az egyik legértékesebb dolog, amit kaphatok, az a köszönöm.
Nem várok rózsacsokrot, sem fenéknövelő finomságokat. Csak köszönd meg az ételt, amit eléd rakok. Köszönd meg, hogy reggel nem a szennyeskosárból kell öltöznöd, és tisztán, melegen tartom fészkünket. Mondj köszönetet azért, amiért elintézem az ügyeidet vagy én viszem a gyereket az edzésre helyetted.

A cikk itt még nem ér véget, kattint ide a folytatásért!

Galériánkban

egy olyan apuka képeit láthatjátok, aki bizony kiveszi a részét a családi tennivalókból. Gyermekeiről abszurd, egyben elgondolkodtató fotókat készít.