5 alaptipp, hogy a gyerek érkezése ne tegye tönkre a párkapcsolatodat

Borítókép: 5 alaptipp, hogy a gyerek érkezése ne tegye tönkre a párkapcsolatodat  Forrás: Getty Images
Mi lesz kettőtökkel, ha egy harmadik személy lép be az életetekbe – még akkor is, ha a közös babátok az illető? Erre a kérdésre egyáltalán nem egyértelmű a válasz annak ellenére sem – illetve éppen ezért –, hogy nincs nagyobb öröm, mint az új jövevény érkezése.

Egy ehhez hasonló földrengésszerű változásnak könnyen áldozatául eshet mindaz, amit eddig közösen felépítettetek. Még csak nem is kell túlságosan figyelmetlennek lenni egymás iránt; a baba a friss szülők minden idejét leköti, érkezését álmatlanul töltött órák, sajgó varratok és folytonos ordítás, illetve gőgicsélés kíséri. Aztán következik a kisgyerekkor, ami szintén tele van boldog pillanatokkal, ám ugyanígy stresszes is; állandóan figyelni kell, mikor vesz imádott magzatunk a szájába valami apró tárgyat, mikor tűnik el nyomtalanul a bevásárlóközpontban és még milyen veszélyek leselkednek rá. Ja és közben érkezik a kistesó… Egy szó mint száz, idővel már alig hiányzik a romantikázás és a partnerünkkel leginkább arról társalgunk, hogy kitart-e a popsitörlő hétfőig vagy inkább ugorjunk le a sarki kisboltba.

Ennek persze nem kell feltétlenül így lennie, a párkapcsolat megmaradhat életünk egyik legfontosabb sorsközösségeként a baba érkezése után is, sőt, csak még szorosabbá és intimebbé válhat. Íme néhány tipp, ami segíthet: