Paradicsomos vöröslencse-leves

Borítókép: Paradicsomos  vöröslencse-leves Forrás: Vigh Alexandra

Hozzávalók: 4 főre

20 deka vörös lencse

2 közepes sárgarépa

1 hámozott paradicsom-konzerv

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál extraszűz
olívaolaj

1 liter zöldségleves

1 teáskanál őrölt római
kömény

só, bors

pirított tökmag

2-3 evőkanál görög joghurt

friss petrezselyem

1. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, egy lábosban az olívaolajon párold puhára. Mikor megpuhult, add hozzá a római köményt, pirítsd 1-2 percig, amíg illatozni kezd, ekkor add hozzá a konzervparadicsomot, a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, a vörös lencsét, és öntsd fel a zöldséglevessel.

2. Forrald fel, majd közepes lángon 15–20 percig főzd, amíg a répa és a lencse teljesen megpuhul.

3. Botmixerrel pürésítsd, s ha túl sűrű lenne, adj hozzá még zöldséglevest vagy vizet.

4. Tálald görög joghurttal, pirított tökmaggal és aprított, friss petrezselyemmel.