Mit olvasson a gyerek? Home office-ból segítenek a könyvesbolti eladók

pagony,eladó,játék,könyvesbolt,könyv Forrás: Pozsonyi Pagony
Imádom a könyvesboltokat, a böngészést a polcokon, belelapozni egy-egy könyvbe, beszippantani az illatát. Sajnos ezekben a koronavírusos hetekben nem térhetek be a kedvenc helyeimre, pedig a kislányommal nagy sebességgel fogyasztjuk a mesekönyveket, muszáj utánpótlást szereznem. Marad a netes rendelés? Igen, de találtam egy ötletes megoldást...

Nyitó képünkön Hunor, a Pagony-vásárlók egyik kedvenc eladója, home office-ban.

Szerencse, hogy a gyerekem miatt van jó indokom olyan szuper könyvesboltokba járni, amilyenről az én gyerekkoromban nem is álmodhattunk. Neked is ismerős az érzés, mintha beszippantana a Négyszögletű Kerek Erdő, és elveszíted az időérzékedet, és ki sem akarsz jönni? Csakhogy most a könyvesboltok is bezártak, pedig ha otthonról kell dolgoznod és egyben a gyerekedet is szórakoztatnod, kincset ér minden jó könyv és játék. Soha nem lehet elég belőlük. Egyébként meg manapság olyan sok fantasztikus kiadvány van közöttük, hogy képtelenség választani. Bevallom, én szeretem, amikor a könyvesboltban odajönnek hozzám a jó fej eladók, és segítenek a választásban, például azzal hogy elmesélik, hogy a Kuflikon milyen korú gyerekek kacagnak a leginkább (és megsúgják, hogy az ő kedvencük Fityirc), vagy hogy a Rumini már társasjáték formájában is létezik.

Ugyanazok az eladók

Már épp beletörődtem, hogy a könyvszagolgatás és a hosszas válogatás élményéről egy időre le kell mondanom, mikor belefutottam a lehetőségbe: a könyvesbolti eladókkal való beszélgetést ezután sem kell nélkülöznöm. A Pagony könyvesboltok egészen egyedi ötlettel álltak elő: webshopos vásárlásnál telefonon, Messengeren vagy Skype-on most is kérhetsz tanácsot, segítséget tőlük, ráadásul az egyes boltok elérhetőségeit felkeresve ugyanazokkal az eladókkal találkozhatsz, mint akiket már megismertél és megszerettél. (A Pagony webshopját itt éred el.)

Az eladók Messengeren, telefonon és Skype-on is elérhetőek, és akár vissza is hívnak.

Megtartani mindenkit

„A menedzsmentünk döntése az, hogy a végsőkig elmegyünk azért, hogy megtartsuk minden munkatársunkat – mondja Sárdi Dóra, a Pagony kommunikációs vezetője. Így találtunk számukra hasznos feladatot, ami ráadásul nagy segítség a vásárlóinknak, hiszen a Pagony kínálatában már 10.000 termék szerepel. Mindig is büszkék voltunk arra, hogy bolti eladóink nagyon jól ismerik a rengeteg kötetet, társast, logikai játékot, fejlesztésben segítő termékeket. A fejükben van az egész termékkínálat, amelyet így home office-ból is be tudnak mutatni a vásárlóknak. Összességében igyekszünk a vásárlási élményt az online térbe is átmenteni.”

Vidéken ők viszik ki

A vidéki Pagony könyvesboltok esetében (Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Pécsett, Sopronban és Székesfehérváron) a boltok eladói ráadásul maguk szállítják ki a megrendelt könyveket, ha közvetlenül a boltot hívod, és úgy adod le a rendelésedet. Mint Dóra meséli, bár a boltok a vásárlók előtt zárva tartanak, az eladók egyenként, maszkban és gumikesztyűben mennek be a megrendelt könyvekért, hogy azokat még a rendelés napján vagy másnapján házhoz vigyék. Hm, nekem úgy tűnik, a (mese)hősök köztünk élnek.

pagony,könyvesbolt,könyv,játék,eladó
Forrás: Pozsonyi Pagony

Az olvasókkal együtt írja új regényét Mészöly Ágnes

Most, hogy az írók és az olvasók is önkéntes karanténba vonultak, a Pagony és a Tilos az Á szerzői a lehető legkreatívabb módokon segítenek átvészelni a bezárva töltött időt. Mészöly Ágnes, a Szabadlábon, a Darwin-játszma, a Hanga és Várkony-sorozat szerzője, és Az Emberek Országa társszerzője például egészen különleges vállalkozásba kezdett: ő arra használja a szobafogságot, hogy megírja új, kamaszoknak szóló regényét, de úgy, hogy fejezetről fejezetre az olvasók döntik el, hogyan folytatódjon a regény!

Minden fejezet a Tilos az Á Könyvek Facebook-oldalán jelenik meg először, és minden fejezet kettő (vagy esetleg több) választási lehetőséggel ér véget: merre menjen hősünk? Hogyan döntsön?

Egy regényíró minden nap ilyen kérdésekre keresi a választ, de most az olvasók is segíthetnek a szerzőnek a döntésben.A Facebookon megjelenő fejezeteket ugyanis mindig egy szavazás zárja, ahol több napig lehet voksolni, és amelyik verzióra többen szavaznak, Mészöly Ágnes abba az irányban folytatja a történetet.

Itt elérhető lesz az egyre bővülő regény szövege.

Itt pedig maga a játék.

Nézd meg ezeket a jópofa könyvtárolókat!