Őzekkel támogat alapítványokat ez a tíz művész

őz,jótékonyság Forrás: Hámori Zsófia
Munkatársunk a tíz művész egyike; ő cianotípiával készített kollázsokat ragasztott egy-egy őzre. Erre varrjatok gombot! Ja és az életnagyságú őzek bármelyike a te otthonodat is díszítheti akár, ha részt veszel az aukción.

Komplex jótékonysági projektbe kezdett az Ecohunt és a Careneval jótékonysági szervezet együttesen; megbíztak tíz képzőművészt, hogy díszítsenek fel egy-egy életnagyságú poligon (azaz sokszögletű) őzszobrot. A kész műalkotások elárverezésével összesen öt alapítványt támogatnak, azaz őzenként kettesével egyet-egyet. Ezek a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány, a Bátor Tábor, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány, a Kompánia ALTER és a Lámpás '92 Alapítvány. Az árverésre május 25-én, egy koncertekkel egybekötött aukción [Facebook-esemény: katt] kerül sor, amely teljesen nyilvános!

A tíz képzőművész egyike Hámori Zsófia, az Éva kiadójának képszerkesztő–fotográfusa, aki elmondása szerint három különböző technikát ötvözött a saját őzének kipreparálásakor:

Digitális, általam szerkesztett kollázsokat készítettem cianotíp eljárással (ez egy archaikus fotográfiai eljárás 1842-ből, és a cián miatt kéknyomatnak is hívják), és ezeket a képeket dekupázsoltam fel az őzre.

Zsófi nagyon büszke a munkájára, joggal:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Zsófi és egy másik művész, Szász Zsófi a Bátor Tábor Alapítványt támogatják a maguk egy-egy őzszobrával. Amúgy az őzek a legkülönbözőbb művészeti eljárásokkal lesznek felöltöztetve: lesz ékszerész, aki ásványokból rakja ki a maga őzét, egy divattervező felöltözteti, egy grafikus képregényt rajzol rá.

Nézd meg ezt a galériát is az öt legtöbbet adományozó hírességről: