Borítókép: Hogyan neveljünk fenntarthatóságra nyitott gyereket? Mesélj, Anyukám! ZÖLD különkiadás

Hogyan neveljünk fenntarthatóságra nyitott gyereket? Mesélj, Anyukám! ZÖLD különkiadás

Sok esetben még mi is (újra) tanuljuk, hogyan éljünk igazán fenntartható életet. De közben hogyan adjuk mindezt át a gyermekeinknek? Hogyan neveljünk fenntarthatóságra nyitott gyerekeket, akik már most jobban vigyáznak a bolygónkra és tesznek a jövőnkért? Erről beszélgetünk a Mesélj, Anyukám! Zöld különkiadásának legújabb részében.

Ez itt a ZÖLD Mesélj, Anyukám! Az Éva Magazin.hu minden hétfőn új adással jelentkező podcast műsorának a különkiadása, melyben Földi Barbara, az ÉvaMagazin.hu szerzője, társadalmi vállalkozó, kétgyermekes édesanya a műsorvezető. Barka elkötelezettje a Földünknek, aki arra törekszik mindennap, hogy élhetőbb és fenntarthatóbb életet hagyjunk hátra a felnövekvő generációnak.

Egy igazán különleges vendég ült a stúdióba ebben az adásban, ugyanis az édesanyámat kérdezhettem arról, hogyan is kell felnevelni gyerek(eket), akik számára fontos a fenntarthatóság. Neki egészen jól sikerült és én is szeretnék majd a nyomdokaiba lépni. Nem tudom, van-e rá recept, de szeretném elkérni, ha esetleg megmaradt volna neki és ebben az adásban veletek is megosztani.

Anyukám, Medvácz Éva, aki ma már a főállású nagymamaság mellett vállalkozó is, tanárként dolgozott negyven évig.

Mellette pedig az előző adáshoz hasonlóan a mostani alkalommal is velünk lesz Erdős Anita Eperke a Whirlpooltól és kikérdezzük, hogyan segítettek az anyáknak, szülőknek a háztartási gépek abban, hogy tudatosabb szülők lehessenek régen és ma.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az info@evamagazin.hu e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat
és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!

A fenntartható életmód nem egy új dolog, sőt! Galériánkban azt gyűjtöttük össze, mit tanulhatunk a nagyanyáinktól a fenntarthatóság terén!