Kis karácsony, zöld karácsony, avagy hogyan ünnepeljünk tudatosabban? Mesélj, Anyukám! ZÖLD különkiadás

Borítókép: Kis karácsony, zöld karácsony, avagy hogyan ünnepeljünk tudatosabban? Mesélj, Anyukám! ZÖLD különkiadás
A legújabb, ZÖLD Mesélj, Anyukám! podcast beszélgetés fő témája a tudatosabb ünnepre készülődés és a minden szempontból fenntarthatóbb karácsonyozás.

Ez itt a ZÖLD Mesélj, Anyukám! Az Éva Magazin.hu minden hétfőn új adással jelentkező podcast műsorának a különkiadása, melyben Földi Barbara, az ÉvaMagazin.hu szerzője, társadalmi vállalkozó, kétgyermekes édesanya a műsorvezető. Barka elkötelezettje a Földünknek, aki arra törekszik mindennap, hogy élhetőbb és fenntarthatóbb életet hagyjunk hátra a felnövekvő generációnak.

Nyakunkon az ünnepek. Ilyenkor mindenki kapkod, siet, tesz-vesz, mindezt sokszor rutinból, mert „így szoktuk”. Amikor egy új család születik, mind a két fél hozza magával az ünnepek tradícióit. Ezeket megválogatni, elengedni elemeket és beengedni újakat sokszor nehéz – újakat kialakítani pedig igen időigényes és nagy fokú tudatosságot igényel. Pláne, ha jobban, okosabban, tudatosabban akarjuk csinálni.

A legújabb ZÖLD Mesélj, Anyukám! adásban összesen 3 vendégünk van: az ünnepi dekorációt és az otthoni milliőt képviselő Haberland Filoména lakberendező, Nagy Zita vegán séf, aki a tudatosabb karácsonyi menüben segít és mivel legtöbbünk számára nincs karácsony utazás és karácsonyi családjárás nélkül, így itt van velünk Varga Zsombor is, a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártójának, a Toyota-nak a PR managere is, ugyanis a Toyota célul tűzte ki, hogy hozzájáruljon egy jobb, élhetőbb, fenntarthatóbb társadalom kialakításához, amelyben szerepet kap a fenntartható, zöld, mindenki számára egészséges életteret biztosító jövőhöz való hozzájárulás is. Ők fognak mesélni arról, számára mitől lesz az ünnep zöldebb, fenntarthatóbb, tudatosabb.

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

HalLgasd meg a sorozat korábbi epizódjait is!

Íme pár híresség, aki számára a környezettudatosság fontos: