Borítókép: Viseld magadon a friss, nyári levegő illatát! Mutatjuk, hogyan! Forrás: GettyImages/ BrandyTaylor

Viseld magadon a friss, nyári levegő illatát! Mutatjuk, hogyan!

Megszállottja vagy a friss, nyári levegő illatának? Azt az érzetet keresed, amikor a szabadba lépve megérzed a nap melege által életre keltett fű, fa és a virágok illatát? Akkor figyelj, mert olyat mutatunk, amit imádni fogsz és még kert vagy terasz sem kell hozzá, hogy életre keltsd a varázslatot!

Vidéken nőttem fel, ezért a szabadban szárított, friss ágynemű és a ruhák illata, amely számomra mindig is egyet jelentett a tisztasággal, nyárral, mélyen beivódott a tudatalattimba. Lehet, hogy ez az oka annak is, hogy a mai napig megszállottan keresem az olyan lakásillatosítókat, öblítőket, amelyek ezt az illatkombinációt és vele együtt a gyermekkori nyarak emlékét idézik vissza. Persze sokat segít az is, ha az embernek van egy szép, nagy kertje vagy legalább egy méretes terasza, ahová reggelente kiléphet, nagyot „kortyolva” a friss reggeli levegőből vagy kiteheti a ruháit száradni, amelyek jól beszívják, majd viselés közben kiengedik magukból ezt a meghatározhatatlan, ám kétségtelenül kellemes illatot. De sajnos nem mindenkinek van kertje vagy erdőszélre néző erkélye.

Biztosan ismerős számodra – és bevallom, én nagyon utálom-, hogy a lakásban teregetve a ruhák átveszik az összes szagot, így ha ebédre finom pörköltet készítesz, ha lefőzöl egy jó erős kávét vagy ha csak elfelejtesz aznap szellőztetni, az összes szag a ruháidon landol és felvéve őket iszonyatosan zavaró tud lenni, amikor az összes elkezd kipárologni belőlük. Aki pedig nagy forgalmú út mellett vagy belvárosban lakik, annak esélye sincs arra, hogy ezt a finom, friss illatot beszippanthassa.

És most jön a varázslat! Létezik már olyan technológia, amely teljes mértékben imitálja a friss levegőn és napsütésben száradt ruhák illatát!

Azt gondolhatnánk, hogy egy-egy illat megkomponálása gyerekjáték, de minden illat mögött komoly kutatás és szakmai munka áll és annak is megvan a tudományos magyarázata, hogy a szabad levegőn, napfényben szárított ruháknak miért van olyan jellegzetes és egyedi illata.

Forrás: Getty Images/Erik Isakson
Mindez a fotokémiai reakciónak köszönhető, amely akkor következik be, amikor a napsugár nedves szövetbe kerül. Emellett a napon szárított ruhák számos aldehidet és ketont termelnek, ezeket a szerves vegyületeket pedig orrunk a növények vagy parfümök illatával társítja.

Több éves fejlesztést követően kutatók létrehoztak egy olyan formulát, amely kiválóan utánozza a nap reakcióját a mosott szöveteken, és a ruhanemű frissességének egyedi, „szabadban száradt” illatot biztosít, még beltérben való szárítás esetén is!

Egy speciális technológiának köszönhetően a ruháidnak akkor is friss levegőn és napsütésben száradt illata lesz, ha azt a nappalidban teregetted ki. Nem hiszed? Próbáld ki és utána már csak az a dolgod, hogy bezsebeld a bókokat, de számíts rá, hogy többen megkérdezik majd, mi ez az isteni illat rajtad.

Próbáld ki még ma az új Lenor Fresh Air termékcsaládot és varázsold át ruháid illatát olyanná, mintha a szabadban száradtak volna. Tapasztald meg a legmagasabb szintű frissességet!

További információért látogass el a www.everydayme.hu oldalra.