Teszteltük és működik: ledöbbensz, mire nem jó egy kiázott teafilter!

Borítókép: Teszteltük és működik: ledöbbensz, mire nem jó egy kiázott teafilter! Forrás: Pixabay.com/pasja1000
Ezek után te is meg fogod gondolni, hogy rögtön a kukába dobod-e.

Veszett fejsze nyele – mormogtam a mosogató fölé görnyedve, miközben harmadjára veselkedtem neki, hogy megpróbáljam valahogyan felvakarni az odaégetett bulgur nyomait az egyik, szerencsétlenül járt láboskámból. Amit – hozzáteszem - előtte legalább két napig áztattam; különböző mosogató-, és súrolószerekkel próbálkoztam; de a fekete ragacs csak nem eresztett, makacsul tartotta magát.

Legnagyobb mázlimra épp ekkor „jött szembe” velem egy igen hasznos cikk, amely egy háztartási trükkökre szakosodott Insta „guru” pontosan ilyen gondokat orvosolandó trükkjét taglalta. Gondoltam meglesem, kipróbálom; s miután azt mondja, csak egy használt (ha nem sajnálod, új is lehet) teafilter kell hozzá; úgy ítéltem, a „maximum használ” eshetősége forog fent.

Íme az oktatóvideó, na nem mintha ez egy rakétatudomány lenne.

Ugyan az Instáján magát a „takarítás királynőjeként” aposztrofáló Lynsey egy közepesen szottyos serpenyő tisztítására veti be a filteres trükköt; én elárulom nektek, a láboskámmal is tökéletesen működött. Igaz, nem egy, hanem két filtert áztattam be és nem kaptam ki őket 15 perc után. Plusz ő azt mondja, hogy a serpenyőből csak kilöttyinti a végén a cuccot és semmilyen utómunkára nincs szükség; én egy picit sikáltam. De működött és ez a lényeg: s a leragadt, fekete izé, ami napokig meg se moccant az alján, azt fél óra áztatás után SIMÁN ki tudtam szedni. Azt pedig ezek után hajlamos vagyok elhinni neki, hogy egy profibb, teflonos serpenyővel a hack valóban működhet így is. A titok pedig a teafűből kiázó csersavban rejlik.

A kezdetleges házi kísérletemet pedig egy "fotósorozattal" is dokumentáltam, csak hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek. Voálá!

Forrás: Ottlik Judit

Megnyugatásul; biztosan nem tudok magamtól kitalálni olyan sztorit, aminek egy teafilter a főhőse :D