Tudom mit fogsz most tavasszal kitakarítani! Mert én is ezt fogom tenni!

Borítókép: Tudom mit fogsz most tavasszal kitakarítani! Mert én is ezt fogom tenni! Forrás: Getty Images
A hosszú téli hónapok után jót tesz otthonunknak –és lelkünknek is- ha kitárjuk az ablakokat és jól kiszellőztetünk, illetve ezzel egyidőben elvégezzük a tavaszi nagytakarítást is. Olyan helyek és tárgyak kipucolásáról írunk most nektek, amiket a legjobb tavasszal elvégezni.

Vannak olyan helyek otthonunkban, melyeket ritkábban használunk. Kevesebbszer fordulunk meg ott, gondoljuk, kevésbé is tud elkoszolódni vagy egyszerűen nem látunk rá egy felületre, így nem is tudjuk, hogy milyen koszossá is tud válni az. Pedig, ha látjuk, ha nem, a légkondi télen is ugyanúgy porosodik és a szekrények peremén sincs egy visszafordító tábla, hogy ’Ide por nem szállhat le!’. Most, hogy már tényleg napok választanak el minket attól, hogy a hideg időjárást a hátunk mögött tudjuk, kezdjünk el tervezni a nagytakarítással és vegyük számba ezeket a kieső helyeket is.

Ahhoz, hogy életterünket otthonnak hívhassuk, fontos, hogy egészséges, rendezett és boldog közeget hozzunk létre. Ebbe a képbe nem fér bele a penész, a pormacska, a baktérium és a letapadt zsír/mosószer maradék. A porszívózás, a felmosás, a törölgetés, a mosás által érintett tárgyak, felületek, terepek körét ki kell terjeszteni így tavasszal.

Galériánkban 15 tavaszi nagytakarításba tartozó tennivalót sorolunk fel nektek, melyek lehetnek az ellenőrző listátok vezérvonala is akár