Takarítók mesélnek a legfurább dolgokról, amiket lakásokban láttak

Devious Maids Forrás: Youtube
A takarítói állás bármilyen lebecsült feladat, mégis bizalmi munka. Hiszen a megrendelő legszűkebb környezetébe enged bepillantást, ott pedig időnként szó szerint és átvitt értelemben is láthatóvá válnak a szennyes dolgok.

Korábbi írásainkban már fotósok meséltek arról, milyen rémes kéréseket kaptak megrendelőktől, élelmiszerbolti eladók tálaltak ki a vevőkről, edzőteremben és szoláriumban dolgozók osztották meg a legdurvább élményeiket amiket a munkahelyükön tapasztaltak. Most pedig a takarítók mesélik el, milyen vad helyezetekkel, tárgyakkal, emberekkel találkoztak munka közben.

Udvariasan megkínálta

Anna (26) első alkalommal ment takarítani egy nagy házba, ahol előtte néhány nappal grillezés volt.

Gondoltam, a grillel és környékével kezdek, hiszen látszott, hogy több napja ott állnak a maradék húsok rajta, és a szanaszét hagyott edények. Épp gyűjtöttem össze a szemetet, mikor a ház tulajdonosa, egy negyvenes éveiben járó, nagyon módos nő odajött hozzám, és mondta, hogy ha találok néhány jó falatot, azokat nyugodtan egyem meg, nem kell kidobni. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy komolyan gondolta, hogy elfalatozom a több napos, száraz, grillen felejtett húst.

A gyűjtögető

Zoé (31) már 10 éve takarít házakban, de olyat, mint egy új ügyfelénél még sosem látott.

A lakás minden egyes négyzetcentiméterére volt valami pakolva. Üres üvegek, autókról leesett alkatrészek, 1960-as magazinok, szétszakadt dobozok, 30 éves lekvárok, "jó lesz az még valamire" fél pár cipők. A tulajdonos azt mondta, elmegy otthonról, hogy könnyebben tudjak dolgozni, de lehetőleg mindent a helyére tegyek vissza, mert ha máshova kerülnek, ő úgyis észreveszi. Többet nem mentem hozzá dolgozni, de nagyon remélem, hogy ez múzeum volt, és nem ott lakott...

A lenti galériánkban 6 egyszerű takarítási trükköt muatunk be, amiről azt kívánod majd, bárcsak hamarabb ismerted volna meg.