10 okos tipp, hogy csökkentsd kiadásaidat a bevásárlás során: sokat spórolhatsz ezek segítségével!

Borítókép: 10 okos tipp, hogy csökkentsd kiadásaidat a bevásárlás során: sokat spórolhatsz ezek segítségével! Forrás: Pexels/Kampus Production
Az infláció hatásait mindenki érzi, a boltokban lévő termékek ára egyre magasabbra kúszik, miközben fizetésünk egyre kevesebbet ér. Néhány spórolós tipp bárkinek a hasznára válhat, hiszen ki ne akarná, hogy több maradjon pénztárcájában?

Nem is olyan rég még azon is megrökönyödtem, ha a heti bevásárlás (2 főre) elérte a 20.000 forintot. Ma, ha csak kicsivel megyünk 20 ezer fölé, szinte megdicsérem magamat. Már 35 ezer forintnál sem lepődök meg túlságosan. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy mindenből jó minőségűt igyekszünk vásárolni, és nem marad ki szinte sosem a lazac, a szabadtartású tyúktól származó tojás, a növényi tejek, a megfelelő mennyiségű zöldség, gyümölcs és az olajos magvak sem a kosárból. Ennek viszont ára van, egyre magasabb… A tojás, a tej, a hús, a kenyér szinte folyamatosan drágulnak. Ha pedig valamiből jobb minőségűt, egészségesebb verziót szeretnénk, azok még többe kerülnek.

Forrás: Pexels/Kampus Production
A bevásárlólista segítségével is spórolhatsz!

Vannak azonban módok arra, hogy kevesebbet költsünk az élelmiszerekre, és mégis tápláló ételeket tegyünk az asztalra. Galériánkban mutatunk néhány tippet, ami segíthet!