Összeillő színek a lakásban: 5 szuper kombináció, amit imádni fogsz

összeillő színek a lakásban Forrás: Getty Images
Ellenállhatatlan árnyalatpárosítások, amelyek az otthonod bármely pontján jól mutatnak: lássuk, melyek a leginkább összeillő színek a lakásban.

Bár manapság divatosak a monokróm, vagy szinte csak a szürke árnyalataiban pompázó modern otthonok, mi biztosak vagyunk abban, hogy a színek sosem mennek ki teljesen a divatból. Hadd adjunk most egy kis inspirációt, ha felfrissítenéd a környezeted: lássuk, melyek a leginkább összeillő színek a lakásban.

Ezek passzolnak leginkább: szuper összeillő színek a lakásban

A fehér mindenhez megy, de ki gondolná, milyen remekül mutat a semleges, szürkésbarnás taupe színnel és az arannyal? Ez a színhármas tökéletes választás például egy kislányszobába – válassz meleg taupe árnyalatot és sárgásabb aranyat a fehér mellé –, fehér helyett bézzsel kombinálva pedig a boho chic hatás alapjait is könnyedén megteremtheted.

A földes árnyalatok és narancs is egy nagyon kellemes, nyugtató, barátságos és időtlenül elegáns összhatást adhat. Fesd ki ezekkel a meghittséget hozó árnyalatokkal az étkezőt, a nappalit, vagy bármely más helyiséget, ahol a családod rendszeresen tölt időt együtt, vagy ahová szeretsz visszavonulni olvasni, alkotni.

Nemcsak a tenger szerelmeseként érezheted, hogy több kéket szeretnél az otthonodban látni. Ebben az esetben a sötétkék és a világoskék kombinációjával létrehozhatsz egy „nagy kékséget”, ami egy kis fehérrel kombinálva úgy hozhat nyugalmat az otthonodba, hogy a lakás közben divatos és merész dizájnt kap.

A szürke árnyalatai, kicsit másképp

Azt pedig elsőre talán nem is gondolnád, milyen klasszul mutat együtt a lakberendezők által sokszor csak klasszikus trióként emlegetett színhármas. Ez pedig nem más, mint a szürkészöld, a mustársárga és a krémszín. Ezek nemcsak összeillő színek a lakásban, hanem mind-mind vidám árnyalatok is, amelyek pozitív energiával tölthetik meg a teret. A 60-30-10-es szabály bevetése után pedig biztos, hogy az arányok is rendben lesznek. Így az otthonod egy harmonikus, nyugodt, hívogató helyként hat majd a család és a barátok szemében.

Mi az a 60-30-10 szabály?

Talán már ki is találtad, hogy a 60-30-10 arra vonatkozik, hogy a szobában alkalmazott színeket milyen arányban használd. 60 százalékot tarts fenn a fő színnek. Ez általában a falszínt, a padló, illetve a szőnyeg vagy a függönyök színét, és egy-két bútordarabot foglal magában. 30 százalékban használd a másodlagos színt, ez ad majd mélységet. A maradék 10 százalékban pedig használj egy olyan harmadik színt, amellyel teljesül az a célod, hogy még nagyobb kontrasztot adj a színsémának.

Végül egy kevésbé ismert, de szuper színpárosítás: a greige és a fehér is szuperül összeillő színek a lakásban! Hogy mi az a greige? A nevét a grey és a beige, vagyis a szürke és a bézs összemosásából kapta, tulajdonképpen ezek keveréke. Ha egy szép meleg fehérrel kevered a greige megfelelő árnyalatát, azonnal barátságos hangulatot teremthetsz az otthonodban. A kombináció visszafogottsága pedig lehetőséget teremt, hogy a bútorok és kiegészítők terén merészebb színekkel is kísérletezz. Már persze, csak ha szeretnél.

Forrás1
Forrás2
Forrás3
Forrás4

Galériánkból pedig megtudhatod, hogy az otthonod milyen 5 személyiségjegyet árul el rólad!