Borítókép: 5 gyorsan megvalósítható, látványos otthonszépítési ötlet akár még a nyaralás előtt Forrás: GettyImages/stockvisual

5 gyorsan megvalósítható, látványos otthonszépítési ötlet akár még a nyaralás előtt

Eddig az időjárás nem túlságosan kedvezett a felújításoknak, ám a kora nyári hetek még ideálisak lehetnek a megvalósításra. A falfestés és a kiegészítőkkel történő játék még mindig a gyors, költséghatékony, ámde rendkívül látványos megoldások közé sorolható, érdemes tehát kísérletezni akár a színekkel, akár új mintákkal, anyagokkal. Összeszedtünk néhány inspiráló lakberendezési ötletet, amivel könnyen, gyorsan, egyszerűen adhatsz új hangulatot otthonodnak.

Ha a home office alatt is folyton azon járt az eszed, milyen jó lenne egy kicsit otthonosabbá, látványosabbá tenni a lakásod, de azért nem kezdtél bele, mert sem időd, sem pénzed nem volt rá? Akkor most mutatunk 5 olyan gyors, pénztárcakímélő, ámde mégis látványos lakásfelújítási tippet, amit akár még a nyár elején meg is valósíthatsz (és még a nyaralásra is marad a költségkeretből).

Íme néhány inspiráló lakberendezési ötlet, amivel könnyen, gyorsan, egyszerűen adhatsz új hangulatot otthonodnak!

A trendeket figyelve megannyi lehetőségünk nyílik otthonunkból álomotthont varázsolni, mindezt, akár saját magunk kivitelezve. Ma már olyan felhasználóbarát falfestékek is elérhetők, amelyekkel bárki számára egyszerű lehet egy-egy szoba, vagy falszakasz felújítása. Érdemes olyan festéket választani, amely egyrétegű, tökéletesen fed és csepegésmentes, mindemellett bevonata matt és tartós. Az erősen igénybevett felületekre - például az előszoba, konyha, gyerekszoba, étkező - érdemes olyan tulajdonságú festéket választani, például a latexfestéket, ami mosható és dörzsölhető A latexfesték további előnye, hogy penészálló bevonatot képez a felületen, így a magas páratartalmú helyiségek festésére is kiválóan alkalmas.

Az előre kikevert színek tekintetében is igen széles a választék, a halvány pasztell árnyalatoktól kezdve az erősebb árnyalatokat is könnyen beszerezhetjük festék szakkereskedésekben vagy barkácsáruházakban.