
Mire használd fel a tészta főzőlevét?
A tészta főzővize egy titkos csodafegyver, amire a legtöbb ember nem is gondol. Íme néhány tipp, hogy miért mentsd meg és mire használhatod fel a főzéstől egészen a hajápolásig.
Szószok, mártások
Napi rendszerességgel főzünk tésztát, amihez legtöbbször valamilyen szószt is készítünk, mégis gyakorta elfelejtjük, hogy ha igazán selymes mártásra vágyunk, ami szépen bevonja majd a pastánkat, akkor bizony annak főzőlevét is érdemes felhasználnunk. Merthogy tele van keményítővel és sós, amik segítségével igazán ízletes és kellemes állagú szósz készíthető. Miután megfőtt a tészta, szűrd át, vagy csak szedj ki a főzőlevélből egy-két csészényit, amivel dúsíthatod majd az épp készülő mártásodat, keverd jól el, végül add hozzá a megfőtt tésztát.
A további tippekért kattints a galériára!

Mire használd fel a tészta főzőlevét?
Megnézem a galériátTésztaételek, amiket egyetlen edényben összedobhatsz:
