Mik a legjobb zenék takarításhoz?

takarítás,zene,lejátszási lista Forrás: Getty Images
Ne egyedül vedd fel a küzdelmet a porcicák ellen!

Hogyan teheted a takarítás és a rendrakást vonzóbb feladattá? Beszerzed a legjobb takarítószereket és -eszközöket, ez eddig oké. Segítságet kérsz a párodtól és a családtagjaidtól, ez is rendben van. De van egy trükk, ami nemcsak elviselhetővé, hanem még szórakoztatóvá is teszi a kádsúrolást, a sütő kisuvickolását vagy a könyvespolc tetejének portalanítását. Úgy van, a takarításhoz összeállított lejátszási listára gondolunk.

Nem próbáltad még, hogy valami jó kis dallamra végezd a házimunkát, olyanra, amitől legszívesebben körbetáncolnád a szobát? Ezt szó szerint meg is teheted, hasonlóan sok millió embertársadhoz, akik a napi, heti, havi teendők unalmas rutinját szuper lejátszási listájuknak köszönhetik gyűrik le. De mik a legjobb zenék takarításhoz?

A Compare the Market nevű brit ár-összehasonlító portál 50 ezer dalt és több mint 300 lejátszási listát fésült át a Spotify-on, hogy megállapítsa, mik a világ kedvenc zenéi takarításhoz. A listán kortárs listavezetők és klasszikus slágerek egyaránt megtalálhatók. Az élen Shawn Mendes és Camilla Cabello áll a Señorita című dallal, ezt követi a Mr. Brightside a The Killers-től, majd a Bad Guy Billie Eillish-tól. Lizzo, a Queen, Ed Sheeran és Whitney Houston szintén bekerült az első 10-be – ellentétben Taylor Swifttel, aki az élbolyba ugyan nem furakodott be, ám az 50 ezer dalból 432 az övé, ami azt jelenti, hogy a legvalószínűbb, hogy az ő zenéje kíséri ebben a pillanatban is sok ezer ember takarítását. Csak nem sokkal marad le mögötte ebben Ed Sheeran és a Panic! At The Disco. A tizes lista utolsó helyén álló skót Lewis Capaldi nemrég vette át (a tőle megszokott laza formával) Someone You Loved című számért a legjobb dalnak járó Brit Awards-díjat. Köszönőbeszédében azt állította, hogy a dalt nem ex-barátnője, hanem nagymamája ihletésére írta – akárhogy is, ha elandalodva törölgetnéd a port a könyvespolcról, a legjobb választás.

Na de nézzük, mi az a 10 dal, ami a Compare the Market összesítése szerint a leggyakrabban fordul elő a takarítós lejátszási listákon:

1. Shawn Mendes: Señorita

2. The Killers: Mr. Brightside

3. Billie Eillish: Bad Guy

4. Mark Ronson: Uptown Funk

5. Queen: Bohemian Rhapsody

6. Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody

7. Lizzo: Truth Hurts

8. Ed Sheeran (with Justin Bieber): I Don't Care

9. Ed Sheeran: Shape of You

10. Lewis Capaldi: Someone You Loved

A teljes listát pedig ide kattintva éred el.

Arra figyelj, hogy a zenés-táncos takarítás közben ne ess bele ezekbe a hibákba: