JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

5 illóolaj, amire szükséged lehet a mindennapokban

Borítókép: 5 illóolaj, amire szükséged lehet a mindennapokban Forrás: Saját (Földi Barbara)
Kóstolj, azaz szagolj bele az illóolajok világába. Tudd meg, melyiket mire használhatod és mikre figyelj a vásárlás előtt.

Az illóolajok egyes növények, virágok esszenciái. Elkészítésük és helyes használatuk szaktudást igényel. Az illóolajok előállítása sokszor hosszadalmas és kiszámíthatatlan, mert - akárcsak minden más termés - a virágok is ki vannak téve az időjárás szeszélyének. Sejthetjük, hogy ha nem lenne haszna az illóolajoknak vagy nem válnának be, akkor minek foglalkoznának vele ennyit?

A legelterjedtebb a francia tudáson alapuló aromaterápia, de az angol is igen népszerű. Ami biztos és mind a két iskola kihangsúlyozza, hogy csakis 100%-ban tiszta illóolajjal lehet hatást elérni.

Most összeválogattam nektek 5 féle illóolajat, amit a mindennapokban tudsz használni és túlmutat az egyszerű illatosításon.

Lapozd végig a galériát, hogy melyik 5 illóolajat kell beszerezned az őszi-téli szezonra.

Ha szeretnél többet megtudni az illóolajokról, akkor hallgasd meg a Mesélj, Anyukám! podcastunk korábbi epizódját, amiben Feller Adrienne, a Panarom cég alapítója és aromaterapeuta mesél az illóoljok sokszínűségéről: