Mennyibe fog kerülni? 6 kérdés, amit feltétlenül válaszolj meg magadnak, mielőtt befogadnál egy kutyát

Borítókép: Mennyibe fog kerülni? 6 kérdés, amit feltétlenül válaszolj meg magadnak, mielőtt befogadnál egy kutyát Forrás: Unsplash/Freestock
Szinte mindenki vágyik arra, hogy egy napon egy édes kiskutya gazdija lehessen, ám ez nem olyan könnyű dolog, mint azt sokan hiszik. A JOY.hu összeálllítása.

Örömmel elmondható, hogy Magyarországon az emberek nagyon nagy százaléka kutyabarát, szinte nincs olyan, aki ne üdvözölné nagy mosollyal a sétájuk során boldogan szaladgáló ebeket a szomszédságában. Kutyát tartani azonban nem csupán „játék és mese”, valójában egy nagyon hálás, de kőkemény feladat. Te biztosan felkészültél rá?

Mennyibe kerül egy kutya?

Sajnos kutyát tartani egyáltalán nem olcsó mulatság, sőt, sokszor igazán nagy kiadásokkal járhat. Ha adoptálsz, adományt kell fizetned, ha fajtatiszta ebet választasz, meg kell venned. Erre rájönnek az alapvető és évente esedékes állatorvosi költségek. A kutyának szüksége van fekhelyre, nyakörvre, pórázra, hámra, illetve játékokra. Arról nem beszélve, mennyire sokba kerül egy zsák minőségi táp. Utóbbi pedig elengedhetetlen, mert, ha nem eteted egészségesen, betegségek alakulhatnak ki nála - ételallergia, húgykövesség -, az orvosi gyógytápok árai pedig az utóbbi években az egekbe szöktek.

Nézd meg galériánkban, mi az a 5 további kérdés, amit ilyenkor fel kell tenned magadnak!