Így találd meg könnyebben az autód a parkolóban

Borítókép: Így találd meg könnyebben az autód a parkolóban Forrás: Getty Images
Ha elfelejtetted, hol parkoltál, használd a fejed – szó szerint –, hogy megtaláld az autód a parkolóban.

Annyi mindenre kell egy-egy zsúfolt napon erősen koncentrálni, ki tudja még azt is megjegyezni, hogy pontosan hol tettük le a kocsit? Márpedig ez egy nagy és zsúfolt parkolóban nem kis fejtörést okozhat, a keresgéléssel pedig időt veszítünk, ami az egyik legnagyobb mumusunk. Hogy ez ne így legyen, mutatunk egy TikTok-trükköt, amellyel gyorsabban és egyszerűbben találhatod meg az autód a parkolóban.

A trükk lényege, hogy tartsd a kocsikulcsot a fejedhez, és nyomd meg a zár gombot. Akár hiszed, akár nem, hallani fogod az autód sípoló hangját, még akkor is, ha messze van. Ha nem akarod a fejedhez tartani, egy vizeskulacs is megteszi, ugyanis a víz a titok nyitja!

@museumofscience

Ever lost your car in a crowded parking lot?🚗❓@alexdainis has a #science hack that will help you find it in no time. #sciencetok #radiowaves #physics

♬ original sound - Museum of Science - Museum of Science

A víz segít!

„Akárcsak a tested többi része, a fejed is sok vizet tartalmaz” – magyarázza a dolog tudományos hátterét Dr. Alex Denis, PhD. „Amikor a kocsikulcsot a fejedhez szorítod, elektromágneses hullámai kölcsönhatásba lépnek a fejedben lévő vízmolekulákkal. Ezáltal azok elmozdulnak. A mozgás olyan hullámot hoz létre, amely összeadódik a távirányító hullámával, felerősítve azt, és növelve annak hatótávolságát” – tette hozzá.

Mennyire veszélyes ez?

A vélemények megoszlanak, de a Firstforwomen.com azt írja, mivel nem állandóan csináljuk és akkor is csak pár másodpercre, valószínűleg nem kell aggódni az egészségügyi kockázatok miatt. De azért, ha nyugtalanítana a dolog, hogy a fejedet egyfajta rádióantennaként működteted, használd inkább a vizeskulacsodat, a szakember szerint az is működni fog!

Forrás

Galériánkból megismerheted az Év Autóit!