Így lesz ragyogóan tiszta a zuhanyzód

Borítókép: Így lesz ragyogóan tiszta a zuhanyzód Forrás: Getty Images
Újabb zseniális takarítási hacket köszönhetünk a közösségi médiának; legalábbis ezt állítja egy, a „takarítás királynőjeként” aposztrofált amerikai nő, aki videóban tette közkinccsé módszerét.

A többmilliós követőtáborral rendelkező Vanesa Amaro azt tanácsolja, ha valaki úgy dönt, hogy a takarítási tippjei közül kipróbálna egyet, akkor ez legyen az. A fiatal hölgy nem mellesleg házvezetőnőként dolgozik, rengeteg ügyfele, és így feltételezhetően hatalmas rutinja van a takarításban.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

A zuhanykabin tisztán tartása sok esetben komoly kihívás, amellett ugyanis, hogy a vízkő is nagyon gyorsan megjelenhet rajta, a penész kialakulásához sem kell sok idő, a takarítás ráadásul még nehezebb, ha műanyag felületről van szó. A zuhanyfülke ajtaján zsíros szennyeződésből, szappanos lerakódásból és vízkőből akad bőven.

Ez nem csak látványnak nem szép, de a baktériumoknak is kiváló telephelyet szolgáltat.

Ahhoz, hogy csillogó-villogó legyen a zuhanykabinod - az ajtaját is beleértve - mindössze egy speciális, kis tisztítókefére, ecetre és némi mosógatószerre lesz szükség – árulja el Vanesa a videójában.

Szerinte a titok nyitja az; hogy az egyveleggel megtöltött kefét mindig bent kell hagyni a zuhanyzóban; így, ha lefürödtél, utána a zuhanytálcát és az üveges felületet is egyaránt átdörgölheted egy gyors mozdulattal. Ezekkel az egyszerű, szinte minden háztartásban fellelhető összetevők keverékével maximális hatékonysággal végezheted el a tisztítást és megszakadnod sem kell hozzá.

Így lesz garantáltan olyan ragyogóan tiszta a zuhanyzód, amit mindenki irigyelni fog – állítja a profi takarítónő.

Galériánkban további tippeket adunk, mi mindenre lehet jó még az ecet a háztartásban!