Hűtőszekrény kisokos

Borítókép: Hűtőszekrény kisokos
Segítünk, hogy sokáig használhasd háztartásod nélkülözhetetlen darabját.

Háztartásunk elengedhetetlen tartozéka hűtőszekrény. Használata, rendben tartása mégsem öröklődött generációról generációra, hiszen nagyanyáink jégszekrényétől nagyon messzire jutott el a technika.


Fotó: Pinterest.com

A gazdaságos, hatásos és higiénikus működtetés azonban lehet olyan közös pont, amelyik összeköti a régi idők jégtömbbel működtetett szekrényét a legmodernebb hűtőszekrény csodával. Ötleteink segítik a három kritérium megvalósulását:

1. Télen alacsonyabb, nyáron magasabb fokozatra kapcsold! (Kivéve, ha csak egy fél vaj árválkodik benne.)

2. Mindent csomagolj be zacskóba, fóliába, jól záródó műanyag dobozba. Ezeket célszerű feliratozni a családtagok számára. (Vagy marad az a megoldás, hogy te leszel minden titkok tudója.)

3. Csak megtisztított, lemosott alapanyagokat, élelmiszert tegyünk a hűtőtérbe, és mindent alaposan zárjunk le. (Ellenkező esetben ne csodálkozzunk a tej átható sárgadinnye illatán.)

4. A hűtőben hosszabb ideig tárolhatjuk élelmiszereinket (de ez nem egyenlő az idők végtelenségével). Hetente nézzük át a kínálatot!

5. Lapos tálkába szórt, a polcokon elhelyezett szódabikarbónával vagy darált kávéval szagtalaníthatjuk.

6. A készülék normál terének tisztítása 3-4 hetenként történjen, a villamos hálózatról lekapcsolva. Gyengén lúgos vízzel mossuk ki és töröljük szárazra. Súrolószert ne használjunk!


Fotó: Pinterest.com

7. A mélyhűtőben fagyasztani csak kifogástalan, friss ételeket szabad, tárolni pedig olyat, amit előzőleg nem engedtek fel.

8. Házi fagyasztásnál a zöldség és gyümölcsféléket szűrőkanálba téve merítsük forrásban lévő vízbe 2-3 percig, majd hűtsük le. Ez a blansírozás. Kisebb adagokban fagyasszuk!

9. A húsfélét kicsontozva, a baromfit egészben tartósíthatjuk.

10. Üvegedényt ne használjunk,
mert szétfagyhat.

11. Nagyobb mennyiség mélyhűtése előtt
legalább 4 órával állítsuk maximumra a kapcsolót, majd csak 24 óra múlva tekerjük vissza.

12. A mélyhűtőteret automatikus olvasztóval nem lehet ellátn
i, itt időnként műanyag lapáttal jégtelenítsünk. Kiolvasztani félévente, de legalább évente érdemes.