Hogyan mossunk kezet, amikor nem tudunk kezet mosni, de kéne?

Borítókép: Hogyan mossunk kezet, amikor nem tudunk kezet mosni, de kéne? Forrás: Canva (oleksanderbedenyuk)
Kisgyermekkorunk óta tanítják a helyes kézmosás technikáját. Az elmúlt két és fél évben a pandémiának köszönhetően ez a rítus kimondottan hangsúlyossá vált az életünkben. De mi van akkor, ha nincs módunk kezet mosni? Mi van akkor, ha nincs a közelben se víz, se szappan? Ekkor jön a kézfertőtlenítőgél!

A helyes kézfertőtlenítés nagyon fontos, mivel a vírusok és baktériumok 80%-a érintéssel terjed. A kézfertőtlenítés legegyszerűbben vízzel és szappanal történő kézmosással történhet, ám van olyan szituáció, amikor erre nincs módunk. Ilyenkor kézfertőtlenítő segítségével szabadulhatunk meg a kórokozóktól.

Ma már mindannyiunk táskájában lapul kézfertőtlenítőszer, valamilyen kiszerelésben. Kendő, spray, gél. Nagy evolúción mentek keresztül ezek a készítmények az elmúlt két és fél év járványidőszakának köszönhetően. Ha jól választunk ma már a elkerülhetjük a bőrt szárító, ragacsos kézfertőtlenítőket.

Most az ÉVA magazin őszi számához 2022. augusztus 30. és szeptember 26. között egy ORGANIC SHOP öblítés mentes tisztító kéz gél kérhetsz az eladótól. Fontos kiemelnünk, hogy a gél nincs a kiadványunkhoz csomagolva, azt a magazin vásárlásakor az eladó fogja adni.

Hol kapható az ÉVA magazin Organic Shop öblítésmentes kéztisztító géllel? A Relay és Inmedio hírlapüzletekben. A részletes lista ide kattintva elérhető.

Forrás: PR
Organic Shop öblítésmentes kéztisztító gél - a képre kattintva tudj meg többet a termékről.

Az öblítésmentes kéz gél tökéletesen tisztít, kezünk puhának érződik utána. Az organikus teafaolaj világszerte híres antibakteriális képességeiről, komplex összetétele révén egyaránt nyugtató és védő hatású. A szalicilsav puhítja a bőrt és tonizálja azt.

A teafa illóolajat az Ausztráliában őshonos teafa leveleinek és finom hajtásainak lepárlásával készítik. Egy liter teafaolaj lepárlásához nagyjából 100 kilogramm lombozatra van szükség. Baktérium-, vírus-, gomba-, és parazitaölő illóolaj révén általános fertőtlenítő hatással bír, így nagyon sokoldalúan alkalmazható.

Hogyan kell helyesen használni a kézfertőtlenítő gélt?

1. Csepegtessünk kis mennyiséget kezünkre.

2. Dörzsöljük a tenyeret a tenyérhez.

3. Egyik tenyeret a másik kézhathoz, ujjakat összefűzve.

4. Tenyeret a tenyérhez, ujjakat összefűzve.

5. Ujjakat egymásba akasztva, körmöket a tenyérbe.

6. Hüvelykujjat másik kézzel körkörösen.

7. Összeszorított ujjakat a másik tenyérben körkörösen.

8. Száradásig a szem környékét kerüljük.