JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Hogyan legyen jó illatú az otthonom ebben a téli bezártságban úgy, hogy még egy kutyával is együtt élek?!

Borítókép: Hogyan legyen jó illatú az otthonom ebben a téli bezártságban úgy, hogy még egy kutyával is együtt élek?! Forrás: Pixabay.com/ Wokandapix
A szellőztetés télen is fontos és hasznos, ám a jó illat ettől még nem költözik be az otthonunkba. Most megmutatjuk milyen természetes illatokat használj, hogy friss és tiszta levegőjű legyen az otthonod.

Vitathatatlan, hogy a rendszeres szellőztetés elengedhetetlen az otthon higiénikus fenntartásához. Persze lehet vitatkozni arról, hogy mennyit nyerünk azzal, ha egy nagyvárosban ablakot nyitunk, ergo mennyire friss levegőhöz juttatjuk az otthonunkat. Ám egyben kiegyezhet mindenki: otthonunk helységeinek levegőjét időről időre cseréni kell, pláne a téli időszakban, amikor bacilusok, vírusok lengik körül azt. Akár veszett hideg és szmogos a kinti levegő, a 'levegőcsere' elengedhetetlen.

Mit is jelent télen a szellőztetés?

Mivel ilyenkor kisebb vagyonokat költünk el fűtésszámlára, így nem ildomos hosszan szellőztetni, hisz elszökik a meleg, teljesen kihűl a helység. Tartson a lakás frissítése rövid ideig úgy, hogy az ablakokat kitárjuk. Ettől a helység egy pár perc alatt fellélegzik. Ezt a műveletet ismételjük meg többször is egy nap, de reggel és este mindenképp.

Miért fontos a szellőztetés?

A levegőt kicserélve kevesebb esélyt adunk a baciknak és a vírusoknak arra, hogy felszaporodjanak és potenciális új gazdát találjanak. Ha nagyon párássá válik a levegő, előfordulhat, hogy penész alakul ki rejtett helyeken, például egy szekrény, a kanapé mögötti részen. A hideg levegő pedig még az elménket is frissíti.

Bizony ám, de mi van akkor, ha egy szőrös, négylábú kisbaráttal élünk együtt?

Az állattartás egyik nagy feladata –saját egészségünk és kutyusunk egészségének védelmében- ha rendszeresen ápoljuk, rendben tartjuk kis haverunkat. Például mindig megtörlöd a lábát, a pofáját, ha saras, lemosod a hasát, hisz a sár megszáradva mindenhol koszol, ahogy kihullik a kutyusból. Illetve az állat fekhelyét és a játékait is rendszeresen mosod.

Az általa kedvelt szőnyegeket időről időre ki kell rázni és a boltban kapható vagy az általad készített fertőtlenítő permettel érdemes átfújni azokat.

Utóbbi permet házi elkészítésében segíteni is tudunk nektek.

Galériánkban olyan illatokat mutatunk, melyek a már légcserén átesett otthon levegőjét, a nappali kanapéját, szőnyegét, vagy épp a kutyusunk fekhelyét frissítik, fertőtlenítik.