Hogyan főzd tökéletes állagúra a tésztát?

Borítókép: Hogyan főzd tökéletes állagúra a tésztát? Forrás: Getty Images
Unod a folyamatos kevergetést? Sajnálod a lábos mellett töltött idődet? Mutatunk egy módszert, amivel még ezt is megspórolhatod, már ha ez a cél. Ráadásul úgy, hogy közben a tésztád tökéletesre főzi „önmagát” – állítja egy önjelölt hobbiszakács.

Rohanós hétköznapokon veled is elő szokott fordulni, hogy éppenséggel semmi kedved vacsorát főzni? Miközben úgy érzed, igenis megérdemelnél egy tál meleg ételt – csak úgy a nap megkoronázásaként. Ilyenkor jönnek elő a „megúszós” ötletek, az olyan jolly-joker ételek, mint például a tészta.

Egy igazi comfort food-ról beszélünk, amit (majdnem) mindenki szeret, rengetegféle módon variálható, ráadásul az is egy vitathatatlan előnye, hogy nem kell vele órákig pepecselned a konyhában.

Egyetlen dologra kell csak odafigyelned az elkészítésekor, mégpedig arra, hogy ne ragadjon össze a főzővízben. Számtalan konyhai praktika létezik ennek kivédésére; van, aki szerint az összetapadás pár csepp olajjal elkerülhető, míg mások a folyamatos kevergetésre esküsznek. De mit tegyen az, aki unja a kavargatást, a lábos melletti szobrozást, még arra kevéske időre is?

Nos, elsősorban az ő figyelmükbe ajánljuk a következő konyhai hacket, amit egy hobbiszakács mutatott be a TikTok-on. A legnagyobb videómegosztó felületen @cranberryraisin felhasználó néven „futó” fiatalember állítja, minden az edény pozicionálásán múlik. Szerinte ugyanis nagyon nem mindegy, azt hogyan helyezed el a főzőlapon.

Nézd csak!

A lényeg, hogy a lábost ne egy az egyben tedd rá a felhevült főzőlapra, hanem úgy helyezd el a kör alakú főzőzóna szélén, hogy egyszerre csak az egyik felében forrjon a víz – magyarázza a trükköt polgári nevén Raphael, aki szerint a tészta így gyakorlatilag kevergetés nélkül megfőzi „önmagát”.

Tippjében lehet valami, mert a posztja alatt rengeteg pozitív kommentet kapott. Persze olyanok is akadtak szép számmal, akiket egyáltalán nem győzött meg, ők azt mondják, inkább megmaradnak a hagyományos, kevergetős módszer mellett. Ahogy valószínűleg mindazok is, akiknek nem elektromos tűzhelyük van: a gázrózsák szélein ide-oda húzogatni egy vízzel teli lábost ugyanis - lássuk be - több mint kockázatos vállalkozás.

Ha pedig elkészült a tésztád, van 5 tippünk, mihez kezdj a főzőlevével! Galériánkban mutatjuk!