Hogyan alakítható ki egy fenntartható gyerekszoba? Játékidő podcast-sorozatunk ehavi témája

Borítókép: Hogyan alakítható ki egy fenntartható gyerekszoba?  Játékidő podcast-sorozatunk ehavi témája Forrás: Getty Images (Ulza)
Fenntarthatóságról beszélni ma már nem kuriózum. Nem azért vesszük elő időről időre ezt a témát, hogy valamilyen divatot kövessünk. Jelenleg az emberiség jóval több erőforrást használ fel, mint amennyit azok újratermelődése megengedne. A REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös podcast-sorozatában, a Játékidő legújabb epizódjában arról beszélgettünk, hogyan alakíthatunk ki egy fentartható gyerekszobát.

A fenntartható fejlődés ideológiája az, hogy a gazdasági fejlődés mellett ne használódjon el a környezet. A fenntarthatóság fogalma a ’80-as években jelent meg nemzetközi szinten.

Az ENSZ Millennium Project keretében 15 globális kihívást azonosítottak, melyek egymással összefüggő komplex problémák. Az emberiség jövőjét attól teszik függővé, milyen megoldásokat, válaszokat sikerül találni ezekre a kérdésekre.
olvashatjuk a Wikipédián.

Sokan gondolhatjuk úgy, hogy a fenntarthatóság és a gyereknevelés, gyerekgondozás két nem egymással passzoló témakör. Hiszen a gyerekek egyfolytában fejlődnek, ezáltal a szobájuk, a környezetük, a ruháik, a játékaik folytonos cserélődésben vannak. Az egyik jön, a másik megy.

A REGIO JÁTÉK és a Mesélj, Anyukám! közös podcast-sorozatának, a Játékidő ötödik epizódjának vendége Földi Barbara, kétgyermekes édesanya volt. Barka az ÉvaMagazin.hu munkatársa, aki a tudatos életmódra törekvést tűzte ki zászlajára. Cikkei mellett társadalmi vállalkozásával, workshopjaival, Erasmus programjaival külföldön és idehaza is oktatja az átgondoltabb, felelősségteljesebb életmódot.

Ebben az epizódban arról beszélgetünk, hogyan alakítható ki a fenntarthatóság a gyerekszobában. Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy a Google Podcast-on, Apple Podcaston vagy a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!