10 eredeti Halloween dekoráció, amit te magad is elkészíthetsz

Halloween dekoráció Forrás: Getty Images
Szerezd be a legeredetibb Halloween dekorációt vagy készítsd el a gyerekekkel együtt! Inspirációként nézd meg galériánkat!

A Halloween az ősi kelta hagyományban gyökerező, elsősorban az angolszász országokban tartott ünnep. Sokáig csak az amerikai filmekből ismertük a Halloweent és kicsit irigykedve néztük a világító tökökkel, lufikkal, halloweeni dekorációval kidíszített házakat, az ijesztő, egyben vicces jelmezekbe bújt gyerekeket, amint éppen „Trick or treat” körútra indulnak csoki és cukorka reményében.

A halloween dekoráció és a jelmez hagyománya onnan ered, hogy a kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, az emberek így akarják őket félrevezetni (azzal, hogy beöltöznek különféle álcázó jelmezekbe és az otthonaikat is így díszítik fel).

Pár éve már hazánkban is nagy hagyománya van a Halloween partiknak, amelyek nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is nagyon népszerűek. Olyankor ötletesebbnél ötletesebb halloween dekorációba öltöztetik otthonukat és olyan finomságokat készítenek, mint a sütőtökös muffin, amit csoki- vagy marcipánpókokkal, zselészörnyekkel díszítenek.

Ha idén te is tartanál halloween party-t, íme 10 tipp, hogy a halloween dekoráció, amit te készítesz - legyen a legeredetibb és legmenőbb!