Egy gabonapelyhes doboz megoldja a legidegesítőbb konyhai problémádat

gabonapelyhes doboz,konyha Forrás: Getty Images
Még a szelektívbe is kár kidobni, amikor annyi mindenre használhatsz egy ekkora papírdobozt.

Remélhetőleg nincs is szükség a mi figyelmeztetésünkre és már régóta házilag újrahasznosítod a kiürült gabonapelyhes dobozokat. Talán feldaraboltad már könyvjelzőnek, ajándékkísérőnek, feltekertél hímzőfonalat, átalakítottad magazintartónak, készítettél belőle mini babaházat vagy parkolóházat kisautóknak. De az talán még nem jutott eszedbe, hogy a legidegesítőbb konyhai problémádat is megoldhatod vele: beleállíthatod az ételtartó dobozaid fedelét. Így nem kell többé ide-oda hányódniuk a konyhaszekrény fiókjaiban, hanem egy helyen megtalálod az összeset és könnyedén kiválaszthatod a megfelelőt arra a dobozra, amit éppen használni szeretnél.

Mindössze egy ollóra vagy sniccerre van szükséged, hogy átlósan levágj a kiürült gabonapelyhes doboz tetejéből – mindha egy irattartó papucsot készítenél. Ezzel már készen is vagy, de ha még a konyhaszekrény belsejében is esztétikusabb látványra vágysz (vagy szeretnéd megerősíteni a doboz oldalát), akkor bevonhatod öntapadós papírral, maradék tapétával, vastagabb csomagolópapírral.

Ha gyorsan keletkezik utánpótlás a kiürült gabonapelyhes dobozokból, akkor készíthetsz belőlük ceruzatartót a gyerekeknek – nézd meg a videót, hogyan!

Ebben a galériában pedig mutatunk 7 további leleményes tárolási tippet, ami ingyen van: