5 növény, ami a fürdőszobádban érzi magát a legjobban

Borítókép: 5 növény, ami a fürdőszobádban érzi magát a legjobban Forrás: Getty Images (Iveta Vaivode)
Szórt fény, meleg, páradús levegő. Ezek a tényezők azok, amiket a trópusi vidékeken őshonos növények a leginkább kedvelnek, és ezek azok a tényezők amik a fürdőszobánkat jellemzik. Íme 5 növény, amit a kanapé mellől érdemes átköltöztetni a fürdőkád szélére.

A járványidőszakban rengetegen vágytak egy otthon végezhető hobbira és még többen vágytak a természet közelségére. Talán a pandémiának köszönhetjük, hogy újra hatalmas divat lett zöld növényekkel díszíteni az otthonunk. Az Instagram #urbanjungle hashtagje alatt közel 7,5 millió kép zöldell. Dísznövények borítják a hálószobákat, a konyhákat, a nappalikat, de még a fürdőszobákat is.

Fény nélkül egyik növény sem marad sokáig életben, ám, ha csak egy kis ablak is van a fürdőszobában már nyert ügyünk van. Hiszen vannak olyan növények, melyek természetes élőhelyükön olyan erdőkben élnek, ahol csak szűrt fényben van részük. Ezek többsége kifejezetten jól érzi magát a vizes helyiségekben, köszönhetően a magas páratartalomnak.

Amennyiben dzsungellé változtatnád a fürdőszobád arra figyelj, hogy a levegőbe ne kerüljön porlasztott tisztítószer vagy dezodor, mert az egyik növénynek sem tenne jót!

A lenti galériában megmutatjuk, melyik 5 növénnyel díszítheted a fürdőszobádat