Mi az? Főzés nélkül elkészíthető, színes, szeretik a gyerekek, és nem étel? Gyurma házilag, recepttel!
Jön a hideg, a sötét és a hosszú órák bent, amikor a gyerekeket le kell kötni valahogy, valamivel. Ha Te sem vagy híve annak, hogy valamilyen képernyő elé ültesd a gyereket, akkor itt egy remek recept, amit akár közösen is elkészíthettek és utána még az is előfordulhat, hogy lesz 20 -30 perc nyugalom, amíg tesztelik az elkészült alapanyagot.
A gyurmát sokáig nem mertem elkészíteni házilag – mert csak főzős recepteket találtam, amikor órákat kell kevergetni, meg hűlni hagyni míg végre játékra kész. Ezért ez a főzés nélküli változat igencsak felcsigázott és el is készítettem izibe. Bevallom, nem csalódtam benne. Nálunk leköti és a két évest, akárcsak az öt évest és még a hűtőben is hetekig el áll.
A színezéshez javaslok természetes anyagokat, amiket megtalálsz a háztartásban – úgy, mint fahéj (barna), matcha (zöld), kukrukma (sárga). Ha pedig van otthon felhasználásra váró étel festéked, akkor azt is tedd bele bátran.
Íme a recept:
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 cs. növényi olaj (napraforgó tökéletes)
1,5 bögre forró víz
2 ek. citromsav (ez ami tartósít)
1-2 csepp illóolaj
Elkészítés:
A meleg vizet apránként adagold a száraz hozzávalókhoz. Ha nem elég kemény mehet bele extra liszt. A legvégén mehet a színezés, illetve bátran illatosítsátok is.
Csodás alkotást kívánok!