Fagyaszd le a nyarat: tedd el az ehető virágokat is!

Borítókép: Fagyaszd le a nyarat: tedd el az ehető virágokat is! Forrás: europress
Nem csak a gyümölcsöket lehet eltenni későbbre! Nézd meg milyen csodálatosak ezek a lefagyasztott virágok, és fogj hozzá te is otthon az elkészítésükhöz!

Ti is minden évben tesztek el a nyári termésekből télire, hogy később is tudjon hazai finomságokból falatozni a család? A gyümölcsök lefagyasztása, a lekvár és paradicsom befőzése, a savanyúságok elkészítése már-már az évi rutinunk szerves részévé vált. De mi a helyzet a pompázatos, színes és üde nyári virágokkal?

Szerencsére azokról sem kell teljes mértékben lemondanunk tavaszig, hiszen manapság igen divatosak lettek az ehető virágokkal elkészített italok és édességek! Ha te is kísérletező kedvű vagy, esetleg már rég nagy rajongója vagy a virágos limonádéknak, koktéloknak, akkor vedd elő a jégkockakészítőket, és tegyél el egy kis nyarat későbbre!

Ha bizonytalan lennél azzal kapcsolatban, hogy mely virágok ehetők, itt egy rövid lista:

levendula, ibolya, rózsa, bodzavirág, akác, árvácska, orgona, pitypang, szegfű, büdöske, tulipán (csak a szirmok), sásliliom, kamilla, kankalin (csak a szirmok), sarkantyúvirág, zsálya, hibiszkusz.

Természetesen még bőven akadnak mások is, azonban mielőtt eltennéd télire, minden esetben tájékozódj az ehetőségéről!

A legjobb, ha szilikonból készült jégkockakészítőt hazsnálsz, abból később is könnyű lesz kipattintani a kész kockákat! Válassz különböző formájúakat: szív, tengericsillag, virág, vagy pálcika alakút! Ma már jégkrémekbe, jégnyalókákba is előszeretettel kevernek virágot, próbáld ki te is, hogy a kész krémhez adod a szirmokat, és csak aztán fagyasztod le! Szervírozd őket limonádéhoz, koktélokhoz, bólékhoz, édességekhez!

Nézd meg milyen gyönyörű lesz az eredmény, kattints a képekért!

Tipp: jégkockának különböző fűszernövényeket is lefagyaszthatsz, úgy mint a bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, citromfüvet, vagy épp a mentát!